InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • To je andělení!

    neděle 5.5 14:30 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Pohádková neděle pro děti.

  • Výlet k pramenům řeky Volyňky

    neděle 5.5 7:20 - Volyně – sraz na vlakovém nádraží

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VIDEO: Jihočeské derby ovládli Písečtí. Jejich hřiště je nedobytnou tvrzí

PÍSEK - V páteční podvečer 29. září v rámci 9. kola České fotbalové ligy se u Otavy utkaly v jihočeském derby týmy Písku a rezervy druholigového Táborska. Písečtí měli za sebou dvě venkovní utkání v řadě a z obou vyšli bez bodů. Táborsko po špatném začátku soutěže neprohrálo tři utkání v řadě a navíc v nich dostalo pouze jednu branku, takže domácí nečekalo nic lehkého. Písek však je letos zatím v domácím prostředí stoprocentní, vyhrál třikrát v řadě a o neporazitelnost nechtěl přijít ani v derby. Před úvodním hvizdem měli oba soupeři po devíti bodech. Po závěrečném hvizdu rozhodčí Heleny Šálkové se radovali ze tří bodů domácí, kteří hosty přesvědčivě porazili rozdílem tří gólů a o tři body jim v tabulce odskočili.

FC Písek - FC Táborsko akademie 3:0 (1:0)
Branky: 22. Belej, 47. Bicenc, 93. Pech
Rozhodčí: Šálková – Duda, Špindlerová. ŽK: 2:1 (70. Vokurka, 76. Běloušek – 29. Schramhauser). Diváků: 341
Písek: Lerch – Sajtl, Běloušek, Kašpar, Vokurka – Bicenc, Koreš, Dohnal (86. S. Novák), Belej (73. Štěch) – Arzberger (62. Kašpírek), Voráček (86. Pech)
Táborsko B: Kerl – Šplíchal, Brabec, Kopřiva, Vysušil (80. Slavík) – Schramhauser, Javorek (51. Oloko), Nešický, Zeman (80. Vozihnoj) – Svatek (70. Kubovský), M. Novák (46. Alozie)

Prvních dvacet minut se na hrací ploše nic zvláštního nedělo, hrálo se jenom mezi vápny a prakticky bez šancí. Skóre se měnilo ve 22. minutě, když domácí zakombinovali po pravé straně a František Belej z velkého úhlu prostřelil hostujícího gólmana Daniela Kerla. Zbytek prvního poločasu nepřinesl žádné velké vzrušení, to si Písečtí zřejmě schovávali až na druhou půli.
Hned po jejím začátku podnikli domácí rychlý útok, na jehož konci byl po přihrávce Martina Voráčka Ondřej Bicenc, který ve velkém vápně nikým neobtěžován střelou k tyči zvýšil na 2:0. Poté se hosté nadechli k náporu a přitlačili domácí na jejich polovinu. Ti však využívali každé příležitosti k rychlému protiútoku a táborskou akademii k ničemu vážnému nepustili. Naopak to byli oni, kdo potrestal zoufalý nápor Táborských a už v nastavení završil gólem na 3:0 zaslouženou a jistou výhru Písku Adam Pech, který byl na hřišti jenom pár minut. Hned poté zazněl poslední hvizd sudí Šálkové a Písek si připsal čtvrté domácí vítězství v řadě a jeho hřiště se stává nedobytnou tvrzí.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace