Televizní klenoty

S naším kvízem plným nostalgie dokonale otestujete svou paměť. Poměrně vzácná éra 90. let přinesla nejen vlnu vytoužené demokracie, ale také řadu poutavých seriálů. 

Ty si rychle získali srdce diváků na televizních obrazovkách, nejen ikonickými momenty, ale také hlavními představiteli. Dnes můžeme s jistotou tvrdit, že tyto televizní klenoty zanechali v každém z nás nezapomenutelné televizní zážitky.

Kultovním seriálem 90. let byl zcela jistě seriál Beverly Hills, 90210. Sledovat ho bylo naprostou povinností. Osudy bohatých středoškoláků hltali malí i velcí diváci týden co týden. 

Beverly Hills 90210 si rychle získal kýženou popularitu díky intrikám, romantickým vztahům a vyrovnávání se s těžkostmi dospívání. To všem v tom nejluxusnějším kalifornském prostředí. 

Další kultovkou a jedním z nejsledovanějších seriálů "devadesátek" byla jednoznačně Pobřežní hlídka. Krásná těla spoře oděná do červených plavek každý týden přitahovala velké množství televizních diváků. Seriál si získal téměř 1,1 miliardy fanoušků na celém světě. Ikonou Pobřežní hlídky byla postava záchranáře Mitcha Buchannona v podání Davida Hasselhofa

Jak dobře je znáte? 

Dalším - i když trochu ztřeštěným - seriálem devadesátek byl Ženatý se závazky. Každodenní život nepříliš chytrého prodavače bot, Ala Bundyho, jeho ženy Peggy a nepříliš cílevědomých dětí Kelly a Buda

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Seriál Ženatý se závazky si rychle získal celou řadu fanoušků, které bavil po celou dekádu. Americký sitcom byl plný absurdních situací i komických momentů. 

Diváky si jistě získal také seriál Odpadlík, jehož hlavním hrdinou byl pohledný mladík Reno Raines. Toho v seriálu ztvárnil herec Lorenzo Lamas. Reno Raines byl obviněný z vraždy, kterou nespáchal. 

Ani česká televizní tvorba však nezahálela. Kultovním seriálem domácí scény byl seriál Hospoda. Každodení život štamgastů v typicky českém hospodském prostředí si rychle získal velkou popularitu. 

Dalšími oblíbenými seriály devadesátkové éry byly: Merlose Place, Vražedné pobřeží či Helena a její chlapci. 

Seriálový kvíz: Jak dobře znáte televizní klenoty "devadesátek"? 8 z 10 otázek nedá téměř nikdo

www.csfd.cz, www.csfd.cz, www.kinobox.cz