10 TIPŮ NA VÍKEND: Pokochejte se krásou veteránů, prozkoumejte ztracená zákoutí nebo vyrazte na pouť
Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký a Karlovarský kraj - Přinášíme další pravidelnou várku víkendových tipů. Zavzpomínejte na staré časy a připomeňte si krásu veteránů, vyrazte na pouť nebo vinobraní. Pokud ještě nemáte plány, určitě je z čeho vybírat.

Litoměřicko:

Den architektury: Historická pevnost Terezín – ztracená zákoutí

  • 1. 10. 2023, Pevnost Terezín
  • Do běžně nepřístupných ztracených zákoutí s historikem Janem Knoblochem, který představí budovu pevnosti Terezín od 18. století po novodobou situaci. Návštěvníci poznají monumentálnost podkroví a sklepů vojenských budov, krásu pevnostní jízdárny a zároveň historická fakta jako např. místo posledního odpočinku Gavrila Principa. Podklady pro návštěvníky připravil historik Jiří Hofman autor několika knih např. Vlasti k obraně, matce ke cti – Stavba pevnosti Terezín 1780–1790.

Děčínsko:

Podzimní sraz moto-veteránů na zámku v Benešově nad Ploučnicí

  • 30. 9. 2023 10:00 - 12:00, Zámek Benešov nad Ploučnicí
  • Přijďte zavzpomínat na staré časy a připomenout si krásu veteránských motorek. Vstupné i zápisné na akci je zcela zdarma a pro veteránisty je přichystána i spanilá jízda v celkové vzdálenosti cca 60 kilometrů.

Teplicko, Mostecko:

Ukončení sezóny - poslední letošní vyjížďka veteránů

  • 30. 9. 2023 9:00, Olympia Teplice
  • Pokud patříte k fandům historických aut, neměla by vám utéct sobotní akce Ukončení sezóny, kterou pořádají Veteráni Litvínov a VCC (Veteran car club) Teplicko. Sraz veteránů je už v 9 hodin u teplického nákupního centra Olympie, kam můžete přijet historické automobily obdivovat. O půl hodiny později startuje orientační jízda Teplickem a Mosteckem, včetně průjezdu oseckým klášterem. Na účastníky jízdy čeká spousta zábavy a úkolů a na diváky na trase skvělá podívaná. Cílem jízdy bude Muzeum veteráni Litvínov, kde po dojetí všech automobilů vyhlásí organizátoři akce výsledky a předají ceny vítězům.

Mostecko:

Jezeří v květech

  • 30. 9. - 1. 10. 2023 10:00 - 15:00, Horní Jiřetín
  • Již 13. ročník akce, kdy přední čeští floristé ozdobí prostory zámku, který je od letošního července na seznamu kulturních památek. Vstupné 160/130/50 Kč

Den pro seniory Autodromu Most

  • 30. 9. 2023 10:00 - 15:00, Most – zahrada Domova pro seniory Harmonie v ulici Barvířská 495
  • Autodrom Most připravil aktivity, které propojí malé a velké. Celý výtěžek ze startovného poputuje na zakoupení interaktivního prvku do zahrady Domova Harmonie, který bude sloužit ke zpestření společně stráveného času dětí a seniorů. Startovné 70 Kč.

Oslava 130 let nádraží v Louce u Litvínova

  • 30. 9. 2023 10:00 - 20:00, Louka u Litvínova
  • Program je připraven pro milovníky železnice, techniky, filatelisty pro děti i gurmány. Vstup volný.

Chomutovsko:

Prohlídka pevností Na Kočičáku

  • 30. 9. 2023 10:00 - 17:00, pevnost Kočičák
  • Letošní poslední pravidelná sobotní prohlídka největšího pevnostního muzea v Krušných horách. Vstupné základní prohlídka 60/30 Kč (děti do 6 let zdarma).

Žatecko a Lounsko:

Rosa Bohemica 2023

  • 30. 9. 2023, 20:00, Panenský Týnec
  • Jedinečný projekt bude k vidění tuto sobotu v Panenském Týnci v Kostele sv. Jiří. Dílo představuje vetklý pomyslný život lidské duši a ta se vydává na cestu. Stejně tak jako v Danteho Božské komedii. "Očištění" se spojí v jeden celek gregoriánský chorál, renesanční polyfonii, mluvené slovo a kresbu světlem. Účinkují: Duo Kchun: Martin Prokeš a Marek Šulc – zpěv, Rudolf Živec – kresba světlem a videoart. Záštitu nad 3. ročníkem festivalu Rosa Bohemica laskavě převzal ministr kultury Mgr. Martin Baxa. Vstupné: 250 základní, 150 snížené

Michalská pouť

  • 30. 9. 2023, 13:00, Blatno
  • Zastupitelstvo obce Blatno zve na tradiční Michalskou pouť, které začíná v sobotu 30. září 2023 ve 13 hodin na návsi. Už od pátku je zajištěno občerstvení, pouťové atrakce budou po celý víkend a nebude chybět stánkový prodej. Vstupné neuvedeno.

Karlovarsko:

Svatováclavské vinobraní

  • 30. 9. - 1. 10. 2023, 10:00, Hrad Loket
  • Můžete se těšit na vína krásných barev a lahodných chutí od vinařů z celé republiky. Dobré pití bývá spjato s dobrým jídlem, nebudou chybět ani dobroty rozmanitých vůní a chutí. O skvělé chutě a zábavu se postarají cimbálová muzika Lália, hudební skupina StanTony revival, regionální prodejci pochutin a můžete se také těšit na originální soutěže pro dospělé! Kyvadlová doprava Karlovy Vary – Loket – Sokolov zajištěna zdarma. Vstupné: 170 dospělí, 120 děti.
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru