Krušnohorská NEJ přebírala ocenění na rekultivacích lomu Vršany

0
269

Krušnohorskou vílu Marcebylu letos přebírali vítězové soutěže Krušnohorská NEJ na rekultivacích lomu Vršany.. Za českou stranu Krušných hor se nejúspěšnější novinkou v oblasti turismu za rok 2022 staly rekultivační trasy v rámci Uhelného safari, tedy nejen limu Vršany, ale také lomu ČSA. Za německou stranu pak přísečnická úzkokolejka Presnitztalbahn.

Zástupci vítězných projektů společnost SEV.EN Eva Maříková a Stanislav Brož a zájmového sdružení IG Pressnitztalbahn Gerald Seifert převzali ocenění přímo na prohlídkové trase Uhelného safari ve středu 27. září.

Soutěž vyhlašuje každý rok Destinační agentura Krušné hory ve spolupráci se sdružením SPO-NA. Cenu společně udělili již popáté. „Těší mě, že lidé ocenili krásu našich rekultivací a zařadili nás tak do společnosti takových turistických projektů, jako je nejdelší česká zipline nebo teplické Thermálium. Po ukončení těžby vracíme krajinu lidem v lepším stavu, než v jakém jsme ji převzali,“ uvedla Eva Maříková, která také pozvala kolegy vítěze z německé strany na prohlídku rekultivační trasy, když jim jeden termín žádané atrakce nabídla jako ocenění jejich práce. Gerald Seifert pak na oplátku nabídl prohlídku přísečnické úzkokolejky. „Rádi této nabídky využijeme a na výlet do Německa pošleme naše průvodce jako odměnu za jejich dobrou práci,“ poděkovala Eva Maříková.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!