Gólman Patera a útočník Brabenec se přesunuli z Vegas na farmu

foto Utkání NHL Las Vegas - Columbus. Na snímku český brankář Jiří Patera v Las Vegas 19. března 2023.

Las Vegas - Český hokejový gólman Jiří Patera a útočník Jakub Brabenec zamířili z přípravného kempu letošního vítěze Stanleyova poháru Vegas na farmu do Hendersonu. Čtyřiadvacetiletý Patera, který v minulé sezoně debutoval v NHL, už v nižší AHL chytal v posledních třech ročnících. O čtyři roky mladší Brabenec má za sebou dvouleté působení v juniorské QMJHL, kde hrál za Charlottetown a Sherbrooke.

Patera za Vegas odchytal v březnu v NHL dva zápasy a měl průměr 2,5 obdržené branky a úspěšnost zákroků 92,9 procenta. Mezi držiteli Stanleyova poháru není. Převážně působil v Hendersonu, kde měl v 31 duelech průměr 2,86 inkasovaného gólu na utkání a úspěšnost 91,1 procenta.

Golden Knights draftovali Pateru v roce 2017 v 6. kole. Letos v červenci podepsal s Vegas nový roční dvoucestný kontrakt na 775 tisíc dolarů, při působení na farmě si vydělá za sezonu jen 100 tisíc dolarů.

Brabence si Vegas vybralo předloni ve 4. kole draftu a loni v prosinci s ním uzavřelo tříletý nováčkovský kontakt. Syn někdejšího českého reprezentanta Kamila Brabence a vnuk stejnojmenné basketbalové legendy odešel po draftu do Severní Ameriky z mateřské Komety Brno, za kterou v extralize sehrál 25 zápasů a připsal si gól a asistenci.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 5.05.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je neděle 5. května 2024

Očekáváme v 09:00 20°C

Celá předpověď