Ligue 1 - souhrn 7. kola: Trápení Lyonu trvá

29.09.2023, 22:58, aktualizováno 01.10.2023, 22:46
Komentáře a souhrny

AS Monaco zvítězilo nad Olympique Marseille a posunulo se do čela před Brest, jenž remizoval na půdě OGC Nice. Další výhru přidala Remeš, tentokrát si poradila s Olympique Lyon, který zůstává poslední. Další ztrátu přidalo PSG, jež si odvezlo pouhý bod z Clermontu...

Stade Rennes - FC Nantes 3:1

01.10.2023 20:45

Góly: 6. Benjamin Bourigeaud (pen.), 73. Désiré Doué, 90+6. Arnaud Kalimuendo (pen.) - 45. Pedro Chirivella

Nantes prohrálo v sedmém kole Ligue 1 na půdě Rennes 1:3. Bretaňský celek toužil přerušit sérii pěti nerozhodných výsledků v řadě a už v šesté minutě k tomu výrazně nakročil zásluhou penalty proměněné kapitánem Benjaminem Bourigeaudem. Jeho defenzivní kolegové však těsně před přestávkou zachybovali v rozehrávce, což k vyrovnání využil jiný muž s páskou na levé paži Pedro Chirivella. Autorem vítězné branky se však v 73. minutě stal vzývaný talent francouzského fotbalu Désiré Doué, jehož domácí kouč vyslal na trávník jen o několik desítek vteřin dříve.

Fotbalistům Rennes se dalo v letošní sezoně přezdívat jako králové remíz. Tým z Bretaně totiž nastupoval do utkání proti Nantes po pěti ligových kolech, ve kterých si vždy se svým soupeřem rozdělil body. Tuto šňůru chtěl prolomit proti Kanárkům, kteří se ovšem nacházeli ve velmi dobrém rozpoložení. V předchozím klání totiž porazili Lorient 5:3 a už počtvrté za sebou nepoznali přemožitele. Tuto statistiku umocnil i fakt, že se žlutozelení utkali v těchto duelech s Marseille nebo Monakem.

Domácí fotbalisté se dostali do vedení velmi rychle, faulován byl totiž v pokutovém území soupeře po šikovné zasekávačce bývalý hráč Nantes Ludovic Blas, přičemž následnou penaltu proměnil kapitán Bourigeaud. Daleko od navýšení skóre nebyl ani novopečený Alžířan Amine Gouiri, jenž se pěknou kličkou vyhnul obránci, ale zakončení nezamířilo do prostoru mezi třemi tyčemi.

Do podobné příležitosti se dostal Blas, z větší dálky než jeho kolega na druhém křídle těsně minul levou tyč. Středopolař Bourigeaud poté vyslal jedovku z přímého kopu, ta ovšem prosvištěla vedle branky. Po obrovské chybě Warmeda Omariho se ovšem prosadil kapitán hostí Chirivella, a tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Po změně stran opět dominovali domácí. Rychle založený útok zkusil utaženou střelou zakončit Gouiri, leč míč opět skončil vedle. Nadaný křídelník o sobě dal znovu vědět v 60. minutě, kdy si tradičně míč z kraje naváděl do středu a v palebné pozici byl faulován, nicméně Bourigeaud kopl standardku vysoko nad.

Krátce po svém příchodu na plac se po rychlém protiútoku přízemní střelou pod brankáře Albana Lafonta prosadil největší talent od dob Eduarda Camavingy oblékající červeno-černý dres Désiré Doué. Nantes na tom byli o pár chvil později ještě hůř. Po zbytečných hádkách s rozhodčím byl totiž vyloučen útočník Mostafa Mohamed. Třešničku na dortu přidal z pokutového kopu v závěru další mladík Arnaud Kalimuendo.

Rennes tak prolomilo sérii remíz a doma vybojovalo tři body. V následujícím kole jej bude čekat těžký oříšek, jelikož se 8. října střetne s PSG. Kanárci svedou o dva dny dříve bitvu se Štrasburkem.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Montpellier HSC 0:3

01.10.2023 17:05

Góly: 30. Akor Adams, 71. Téji Savanier (pen.), 89. Akor Adams

Montpellier vyhrál v sedmém kole Ligue 1 na hřišti Lorientu 3:0. Teprve druhé letošní vítězství jihofrancouzského celku zařídil po půlhodině hry celkově dvougólový Akor Adams, který se v tabulce střelců dotáhl na druhé místo za Kyliana Mbappého. Pojistku přidal ve druhé půli z pokutového kopu zkušený Téji Savanier, jenž proměnil už 30. penaltu ve své kariéře. Hosté si tak v poklidném tempu dokráčeli již pro čtvrtý po sobě jdoucí triumf na hřišti Les Merlus a zároveň protáhli sérii ligové neporazitelnosti na půdě tohoto protivníka, jejíž začátek se datuje do roku 2012.

Lorient se po šesti odehraných kolech stále nedostal do pořádné formy. Už jej nemohl omlouvat ani těžký los, který měl v prvních třech zápasech sezony, jelikož i po nich přišla prohra například s Le Havre nebo v posledním duelu také s Nantes. Les Merlus navíc od Kanárků inkasovali pět branek, čímž potvrdili nejhorší defenzivu z celé soutěže. Tentokrát měli před vlastními fanoušky šanci na nápravu, jelikož se střetli s Montpellierem, jenž měl téměř totožně špatné výsledky.

Radost na Bretaňském poloostrově mohl přinést v 15. minutě centr z rohového kopu, který si našel nejvyšší muž na place Isaak Touré. Brankář Benjamin Lecomte ale hlavičku 206 centimetrů vysokého stopera tygřím skokem k pravé tyči vyrazil. O chvíli později o sobě dali vědět i hosté, konkrétně jejich kapitán Savanier. Ten se po důrazném souboji před vápnem domácích odhodlal k jedovaté ráně, Yvon Mvogo ji však zneškodnil.

Gólová radost Montpellieru tak přišla až ve 31. minutě poté, co byl na konci rychlého protiútoku přesně zakončující Adams. Nutno podotknout, že velkou měrou přispěl k úvodní trefe i brankář Lacomte, jenž pohotovou rozehrávkou celou akci načal. Těsně před odchodem do šaten mohl srovnat Théo Le Bris, jenže jeho pumelici zastavila tyč.

Druhý poločas začali domácí bez Tourého, což pro ně představovalo určitou ztrátu, neboť právě mladý stoper často hrozil ze standardních situací. Přesto se mohli hráči Lorientu dočkat vyrovnání poměrně brzy. Dobrou průnikovou přihrávku obdržel v 52. minutě Romain Faivre, jenže jeho ostrý pokus vyrazil Lecomte. Tlak Les Merlus s přibývajícím časem narůstal, obranné řady Montpellieru ale předváděly obětavý výkon.

V 70. minutě se navíc prezentoval povedenou individuální akcí Mousa Al-Tamari, jenž byl následně v šestnáctce sestřelen Igorem Silvou, za což sudí nařídil pokutový kop. Toho se chopil Savanier, který ho i s přispěním tyče proměnil. Pohodlnou výhru hostů pak ještě pečetil střelou mezi nohy Adams.

Lorient tak prohloubil svou krizi a doma nezískal ani bod. Oba celky se vrátí zpět do akce 8. října. Les Merlus změří síly s Lyonem, Montpellier doma vyzve na souboj Clermont.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Metz 3:0

01.10.2023 15:00

Góly: 31. Niklas Schmidt, 43. Thijs Dallinga, 82. Frank Magri

Toulouse porazilo v sedmém kole Ligue 1 na vlastním hřišti Méty 3:0. O osudu utkání rozhodl dobrý první poločas Les Violets, kteří sice dopřáli hostům několik šancí, nakonec však šli ještě před přestávkou do dvougólového vedení. O jednu z branek se postaral Niklas Schmidt, jenž se ve fialovo-bílém dresu radoval po letním příchodu z Brém poprvé. Náskok domácích pak ještě v závěru navýšil další novic Frank Magri, a loňský vítěz francouzského poháru tak rezolutně přerušil sérii pěti ligových zápasů bez výhry.

Domácí fanoušci byli s výkony svého celku velice nespokojení, jelikož Les Violets již šest soutěžních klání v řadě nezvítězili. Menší náplastí mohl být fakt, že hned čtyřikrát z toho byla remíza, přičemž dvakrát proti papírově silnějším soupeřům. Tentokrát ovšem nastupovali do utkání jako favorit, jelikož na vlastní půdě přivítali Méty. O snadný úkol se však zdaleka nejednalo, protože nováček soutěže prohrál od startu ročníku pouze dva duely.

Už ve třetí minutě se ke střele z hranice vápna dostal hostující Cheikh Sabaly, odkrytou bránu ale trestuhodně přestřelil. Do ještě lepší pozice nahrával v 17. minutě Christophe Hérelle, jeho prudký přízemní centr skrz malé vápno ale gólman na poslední chvíli vyrazil. Ač se podstatně většímu procentu držení míče těšili Le Tef, šance si dlouho vytvořit nedokázali.

Ta první jim ovšem stačila k otevření skóre. Ve 31. minutě vracel míč do malého vápna Aron Dönnum, tam si na něj počkal Schmidt a suverénní ranou pod horní tyč poslal Toulouse do vedení. První brankou povzbuzení domácí se následně dostali do dvougólového trháku, když se v závěru poločasu prosadil z bezprostřední blízkosti Thijs Dallinga.

Do druhého poločasu vstoupili domácí s jasnou taktikou držet balon a soupeři nic nedovolit. To se jim také dařilo, a diváci tak dlouho sledovali nepříliš atraktivní pasáž s rozehrávkou kolem poloviny hřiště. Vítaným oživením tak pro ně byla až třetí branka domácích z 82. minuty, kdy Magri z otočky zavěsil míč pod břevno.

Toulouse tak doma prolomilo mizernou sérii bez vítězství a dotáhlo utkání do vítězného konce. V dalším kole se 8. října utká s Brestem, Méty přivítají o den dříve Nice.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Stade Brestois 0:0

01.10.2023 15:00

Góly: -

Nice na domácím stadionu v sedmém kole Ligue 1 remizovalo s Brestem 0:0, a oba celky tak potvrdily, že je v úvodu sezony zdobí především pevnost obrany. Největší příležitost rozhodnout na šance strohé utkání měl ve 20. minutě Jérémie Boga, pokusem zevnitř vápna však napálil jen břevno. "Piráti" se tak v tabulce posunuli o skóre za první Monako, Orli na svého soupeře nadále ztrácí jeden bod.

Jen málokdo by tipoval, že souboj Nice s Brestem bude zároveň přímou bitvou o čelo ligy. Klíč obou celků k úspěchům představovaly především precizní defenzivy, jelikož se proti sobě postavila mužstva s nejnižším počtem inkasovaných branek v soutěži. Sázkové kanceláře určily za favorita domácí tým, který měl za sebou dvě velká venkovní vítězství nad PSG a Monakem. Brest navíc na stadionu Orlů neslavil zisk tří bodů od roku 1991.

S první útočnou akcí překvapivého šlágru kola se představil hostující Jérémy Le Douaron, svůj výpad z levé strany hřiště ale zakončil do tyče. Ještě nebezpečnější byl ve 20. minutě na druhé straně Boga, který ránu z voleje nasměroval do břevna a z následné dorážky pálil Gaëtan Laborde přesně do gólmanových rukavic. Nadále se herní převahou pyšnili právě hráči Nice, směrem dopředu jim však chyběla odvaha, a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

A to se nezměnilo ani s poločasovou pauzou. Hráči Brestu, většinu času zataženi v poctivém obranném bloku, nechali Les Aiglons kombinovat daleko od svojí branky. Když se však sami rozhodli zaútočit, často svoji akci dotáhli až do pokutového území domácích, kde ale vždy selhali. Postupem času aktivita hostů před brankou Orlů rostla, v největší šanci ovšem pálil střídající Kamory Doumbia do středu brány přímo na gólmana Marcina Bulku.

Brest tak dotáhl souboj největších překvapení úvodu sezony k cenné remíze. Oba celky se do hry vrátí příští víkend. Nice zamíří 7. října do Mét, "Piráti" o den později přivítají Toulouse.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Lille OSC 0:2

01.10.2023 15:00

Góly: 40. Edon Zhegrova, 52. Yoann Salmier (vl.)

Lille ovládlo duel sedmého kola Ligue 1 proti domácímu Le Havru, který porazilo 2:0. Klub z Normandie, jenž ze zápasů s "Dogami" získal v pěti utkáních v tomto století jediný bod, doplatil na nevydařenou pasáž kolem poločasové přestávky, kdy dvakrát inkasoval. Nejprve se ve 40. minutě prosadil premiérově v ligové sezoně Edon Zhegrova a zmar nováčka soutěže dokonal krátce po změně stran vlastním gólem Yoann Salmier.

Le Havre se stále nacházelo na dostřel evropským pohárům poté, co se 14 let snažilo dostat do první ligy. Naposledy, když domácí uspěli v zápase s Lille, ještě nebyl jejich nejlepší střelec aktuální sezony Nabil Alioui ani na světě. Naopak letošní účastník Konferenční ligy paběrkoval ve středu tabulky, čemuž příliš nepomohla prohra 1:2 v zápase s Reims.

"Dogy" měly v úvodu klání více ze hry a balon soupeři půjčovaly spíše sporadicky. Bylo jim to ale málo platné, protože vypracovat si vyloženou šanci jim činilo potíže, čemuž napomáhala i zodpovědná defenzivní hra v podání domácího celku. Ta byla stoprocentní až do 40. minuty. Krátce před pauzou totiž zamotal míč mezi nohama obránců Le Havre Zhegrova, který svou akci zakončil parádní střelou do levého horního rohu, a zajistil tak týmu ze severu Francie poločasové vedení.

Jen pár minut po změně stran se kosovský reprezentant zhostil role nahrávače. Krásným přetaženým centrem našel ve vápně Ivana Cavaleira, jenž neméně povedeným zakončením z prvního dotyku poslal balon s přispěním teče nešťastníka Salmiera pod horní tyč. Tým z Normandie neskládal zbraně, ale vše nasvědčovalo tomu, že čtyřnásobný francouzský šampion pro něj byl zkrátka příliš velké sousto. Svěřenci trenéra Paula Fonsecy totiž spolehlivě odvraceli veškeré nebezpečí a žádné drama ke konci nedovolili.

Le Havre tak po čtyřech zápasech bez prohry odešlo bez bodů. Naopak Lille po devíti neúspěšných výjezdech naplno zabodovalo, což si bude moci zopakovat 8. října na půdě Lens. Domácí ve stejný den vyzvou Marseille.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Olympique Lyon 2:0

01.10.2023 13:00

Góly: 45+1. Marshall Munetsi, 71. Yunis Abdelhamid

Fotbalisté Reims porazili v domácím utkání sedmého kola Ligue 1 Olympique Lyon 2:0. O výhře červenobílých, kteří se v neúplné tabulce vyšvihli hned za vedoucí Monako, rozhodl na konci prvního poločasu Marshall Munetsi. Tříbodový zisk celku z Remeše pak ještě po změně stran pojistil Yunis Abdelhamid. Les Gones tak navzdory nedávné výměně trenéra v této sezoně ještě nezvítězili a s nejhorším skóre v lize se propadli na poslední místo francouzské nejvyšší soutěže.

Lyon v minulé sezoně spoléhal na kapitána Alexandra Lacazetta, jemuž ovšem letos střelný prach zvlhnul a dosud si připsal pouze jednu přesnou trefu. Čekání na premiérovou výhru chtěli hosté ukončit proti Reims. Na severovýchodě Francie válel třígólový Malťan Teddy Teuma, který si v ročníku odbýval premiéru v jedné z pěti nejlepších evropských soutěží. Speciální zápas odehrál také Correntin Tolisso, jenž nastoupil do 200. klání v dresu Lyonu.

Utkání ze začátku nenabízelo mnoho útočných příležitostí, a obě mužstva proto v prvním poločasu po většinu času nijak výrazně neohrožovala branku soupeře. Střely mezi tři tyče si dlouho připisoval pouze Olympique, ale pokusy jeho hráčů létaly z velké dálky a postrádaly potřebnou razanci k překonání gólmana. Přestože Lyon projevoval větší iniciativu, skórovat nedokázal. Naopak domácí se v závěru první půle dočkali změny skóre, když si na centr z pravé strany naskočil Munetsi a hlavou usměrnil míč do sítě.

Úvod druhého poločasu připomínal první dějství, diváci tedy mohli sledovat pouze náznaky gólových příležitostí. Přestože fotbalisté Lyonu jistě chtěli vyrovnat, pořád jim nefungovala koncovka. A tak se prosadili opět domácí, když si v 71. minutě našel v pokutovém území odražený míč Abdelhamid a hlavou zvýšil na 2:0. Červenobílí už poté nedovolili hostům dostat se do šancí a díky pevné defenzivě mohli podruhé v sezoně slavit čisté konto.

Mizérie Lyonu tak neskončila ani na půdě Reims. To přivítá po dvou výhrách v řadě 7. října Monako. Olympique se pokusí získat první výhru o den později doma s Lorientem.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Olympique Marseille 3:2

30.09.2023 21:00

Góly: 8. Maghnes Akliouche, 23. Folarin Balogun, 52. Maghnes Akliouche - 1. Iliman Ndiaye, 18. Samuel Gigot

V sedmém kole Ligue 1 zvítězilo domácí Monako nad Marseille 3:2. Oba týmy si navzájem vystavily lekci z produktivity, když prvnímu viditelně úspěšnému zákroku brankáře předcházely hned čtyři branky. Olympique pod vedením nového trenéra Gennara Gattusa dvakrát vedl, celek z Azurového pobřeží ale dokázal pokaždé velmi záhy vyrovnat. Vítěznou stíhací jízdu knížecího klubu následně dokonal mladý středopolař červenobílých Maghnes Akliouche, jenž zaznamenal dva góly a asistenci.

Marseille stále hledala ideální formu. Po neuspokojivých výsledcích byl vyhozen trenér Marcelino, ani tento impuls však Olympionikům v derby s PSG nepomohl, jelikož v Paříži padli vysoko 0:4. Jako spasitel přišel nově na lavičku Gattuso. Knížecí klub po solidním startu nového ročníku začal ztrácet dech a ze čtyř posledních klání vyhrál pouze jednou. Při předchozí prohře s Nice doplatil především na dvě neproměněné penalty Folarina Baloguna.

Začátek utkání vyšel týmu Les Olympiens vskutku znamenitě. Už po 31 sekundách a po první šanci se prosadil Iliman. Rychleji vstřelený gól v Ligue 1 padl už jen před devíti lety. Knížecí klub však dokázal pohotově odpovědět. V osmé minutě zakončil perfektní průnik dělovkou k levé tyči nadějně vyhlížející junior Akliouche. Oba týmy předváděly i nadále velmi atraktivní podívanou, ve které brankáři neměli nárok cokoliv změnit. V 18. minutě zvyšoval stoper Samuel Gigot, aby o pět minut později smazal manko americký kanonýr Balogun. Ofenzivní smršť neustávala, namlsaní hráči se na obou stranách drali do šancí. Ve 25. minutě Akliouche nedokázal nadvakrát překonat Paua Lópeze, který vytasil sérii velmi povedených zákroků.

Po změně stran se v 52. minutě matador a jinak výborný střelec Wissam Ben Yedder vžil do role nahrávače a umožnil tak vycházející hvězdě jménem Akliouche zazářit ještě více. Ten korunoval mimořádný výkon svým druhým gólem a výrazně se zasadil o přetlačení vzpurného protivníka. V 63. minutě mohl sám Ben Yedder utkání rozhodnout, střelou doprostřed brány ale Lópezovi nepřidělal mnoho starostí.

Marseille tak ani po novým trenérem v Monaku neuspěla a domů si neodvezla ani bod. V nadcházejícím ligovém kole se 8. října střetne s Le Havre, knížecí klub zavítá o den dříve na hřiště Reims.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Paris Saint-Germain 0:0

30.09.2023 17:00

Góly: -

PSG v sedmém kole Ligue 1 senzačně ztratilo body na půdě Clermontu, kde remizovalo 0:0. Obrovský favorit utkání při dosavadních dvou ligových návštěvách Stade Gabriel Montpied nastřílel celkem 11 branek, třetí vystoupení na tomto stadionu však zakončil s nulou na kontě vstřelených gólů. Nic na tom nezměnil ani fakt, že se z krátkodobého zranění kotníku oklepal Kylian Mbappé, jenž se v 53. minutě objevil v největší příležitosti duelu, ale trefil pouze tyč.

Hráči PSG se po nepříliš povedeném úvodu sezony a prohře s Nice začali dostávat do tempa. To potvrdili dvěma výhrami v řadě, když nejprve skolili v Lize mistrů Dortmund a poté smetli v derby Marseille. Jedinou kaňkou pikantního souboje s Olympioniky bylo zranění kotníku Mbappého, nicméně hvězdný Francouz byl proti trápícímu se Clermontu připraven od úvodního hvizdu.

V první velké šanci se objevil Ousmane Dembélé, jenž po přihrávce Mbappého zakončoval z hranice vápna a protáhl gólmana Moryho Diawa. Ve 32. minutě připravil Mbappé podobnou pozici i pro Randala Kola Muaniho, tomu ale střela nesedla ideálně a Diaw neměl problém s jejím zneškodněním. Pět minut před poločasem si Dembélé skvěle naběhl do pokutového území a z prvního doteku pálil. Míč však napálil pouze do dobře stojícího domácího gólmana.

Druhé dějství začalo obrovskou šancí Clermontu. Míč se ve vápně dostal k Shamaru Nicholsonovi, jeho pokus ale z brankové čáry vytáhl Gianluigi Donnarumma. V 53. minutě o sobě dal vědět Mbappé, po rychlém protiútoku však mířil pouze do pravé tyče. Zbytek poločasu už nabídl pouze neúspěšné dobývání ze strany Pařížanů. V nastaveném čase se po centru Dembélého dostal k hlavičce Danilo Pereira, proti byl ale opět Diaw.

Clermont tak dokázal zaskočit favorita z Paříže a na domácí půdě získal cenný bod. Další ligový duel sehrají oba celky 8. října. Les Lanciers se utkají s Montpellierem, Pařížany čeká souboj s Rennes.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - RC Lens 0:1

29.09.2023 21:00

Góly: 16. Elye Wahi

Hráči Lens v sedmém kole Ligue 1 porazili domácí Štrasburk 1:0. Vyrovnané utkání rozhodla jediná trefa ze 16. minuty, o kterou se po krásné kličce postaral 20letý Elye Wahi, pro nějž šlo o první gól v dresu hostujícího celku. Racing Club, který po senzačním úspěchu v minulém ročníku zažíval rozporuplný start nové sezony, si tak připsal druhé vítězství v řadě. Zatímco domácí tým, jenž v uplynulém roce bojoval o záchranu, před víkendovými zápasy setrval na šesté příčce.

Loňský vicemistr Francie dal poprvé v letošní sezoně svým fanouškům důvod k radosti, jelikož v minulém kole doma porazil Toulouse 2:1. Racing Club tak prolomil velkou herní krizi, která trvala šest dlouhých zápasů bez jediného vítězství. Na povedený výkon chtěli fotbalisté Lens navázat na hřišti Štrasburku, který se ovšem nejevil jako jednoduchý soupeř. Od startu ročníku totiž prohrál pouze dvakrát a v tabulce se nacházel na šestém místě.

Lepší start duelu si připsal právě domácí celek. Konkrétně to byl v deváté minutě Dilane Bakwa, jenž si navedl míč z levé strany na osu hřiště a z pozice zhruba pět metrů před pokutovým územím vyslal dobře umístěný přízemní pokus, se kterým si ovšem gólman hostů poradil. V 16. minutě si na druhé straně do mezery mezi dvěma obránci seběhl Wahi, chytrým přehozením míče na levou nohu je dokonale zmátl a pohotovou střelou k tyči si otevřel střelecký účet v novém dresu.

Zhruba po půlhodině hry mohli hráči ve žluto-červeném přidat také druhý gól, když přesný diagonální pas převzal Florian Sotoca, jehož následná rána na bližší tyč šla jen těsně vedle.

Ačkoliv domácí do druhé půle vstupovali s jednogólovým mankem, dění na hřišti tomuto stavu příliš neodpovídalo. Alsasané se vůbec nikam nehnali a kromě jedné střely, jež navíc mířila zcela mimo, dlouho nebyla jejich ofenziva schopná nic vyprodukovat. Hosté, vědomi si svého náskoku, byli dokonce ještě pasivnější a první pokus po změně stran si připsali až čtvrthodinu před koncem.

Šachovou partii mohlo v 80. minutě definitivně rozčísnout Lens, jenže střídající Adrien Thomasson po chytré patičce Morgana Guilavoguiho v ideální pozici nevyzrál na svého bývalého spoluhráče v brance Štrasburku. V úplném závěru pak ještě přišla velká šance na vyrovnání, jenže skvělým zákrokem proti hlavičce Lucase Perrina se zaskvěl také gólman loňského vicemistra.

Lens se tak dostalo na vítěznou vlnu a ze Štrasburku si odvezlo další tři body. V následujícím kole vyzve 8. října na souboj Lille, Alsasané změří o dva dny dříve síly s Nantes.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AS Monaco
7
4
2
1
18 : 10
14
2
Stade Brestois
7
4
2
1
8 : 6
14
3
Stade Reims
7
4
1
2
13 : 8
13
4
OGC Nice
7
3
4
0
8 : 4
13
5
Paris Saint-Germain
7
3
3
1
14 : 6
12
6
Stade Rennes
7
2
5
0
13 : 7
11
7
Lille OSC
7
3
2
2
10 : 9
11
8
Racing Strasbourg
7
3
1
3
7 : 9
10
9
Montpellier HSC
7
2
3
2
12 : 9
9
10
Le Havre AC
7
2
3
2
10 : 9
9
11
Toulouse FC
7
2
3
2
9 : 8
9
12
Olympique Marseille
7
2
3
2
9 : 11
9
13
FC Nantes
7
2
2
3
12 : 14
8
14
FC Metz
7
2
2
3
7 : 13
8
15
RC Lens
7
2
1
4
7 : 12
7
16
FC Lorient
7
1
3
3
10 : 15
6
17
Clermont Foot
7
0
2
5
5 : 12
2
18
Olympique Lyon
7
0
2
5
3 : 13
2

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
Israha

Ty nové posily Štrasburku jsou ovšem šílené (krom Angela, který není jejich). Tam se nepodařilo kvalitně nahradit doslova ani jednoho z přestoupivších hráčů, takoví Deminguet s Emeghou jsou hráči sotva pro Ligue 2. Moc se na to po tom last minute odchodu Bellegarda dívat nedá .

Reagovat
Ferax

Bohužel souhlas, Bellegarde byl gamechanger a bez něj je to teď taková hra na náhodu, která přišla před týdnem v derby v Métách. Nejdražší posila historie klubu Sylla sedí, přestože se jevil vcelku dobře a ten zbytek je pro mě velké zklamání. Dionovi bych dal šanci v základu příště, ve spolupráci s mladým Bakwou a Angelem by to mohlo třeba trošku fungovat.

Jinak letos nás bohužel opět nemine hra o záchranu a to jsem ještě nedávno jásal

Reagovat
Israha

Vieira to sice vede přesně tak průměrně, jak jsem čekal, ale připadá mi, jak kdyby vůbec nedostal posily, o které si řekl, ti hráči se mu do systému vůbec nehodí (viz Emegha jako samostatný hroťák bez podpory, kde nemá absolutně šanci se prosadit).

Reagovat
Seydou Doumbia

Přitom Bellegarde mi ani nepřišel jako nějaký extra dobrý fotbalista, ale pro Strasburg byl klíčový prvek. Jako doma proti ne zrovna kvalitnímu Lens si nevytvořit doslova a do písmene nic to je extrém. Být tam na domácí straně lepší tým tak klidně ten zápas ještě otoči, Lens nehrálo nic. Domácí se tlačili do průniku ale vždy to skončilo na prvním, druhém hráči, který zachytil míč, popřípadě si to dojebali sami svou nepřesnosti. Čekal jsem více od všech hráčů domácích. Emeghu jsem zatím viděl 2x a obojí katastrofa. V prvním zápase ligy solista co nebyl schopný nic udělat správně, ted úplně vymazaný. Je ale pravda že v Rakousku hrál s partákem na hrotu.

Reagovat
Israha

Bellegarde začal být dobrým fotbalistou postupně až loni. Ale hlavně byl v tom týmu jediný s jakous takous ofenzivní inteligencí, kdo tam byl schopen něco udělat i jinak, než jen prostým nasazením. Bez něho to je jen o centrech, střelách z dálky a poblázněnosti...s tím, že chybí dvacetigólový striker, schopný ve vápně udělat gól sám, a k dispozici jsou stárnoucí elegán, průměrný dříč a vyjukaný sólistický fracek. Ten částečný rebuild Štrasburku prostě vůbec nevyšel...ani Sylla nevypadá, že by zahrál aspoň to, co Djiku.

Lens mizerní, ti fakt letos budou ve středu tabulky a hrávat defenzivní fotbal (protože ta lajna Gradit-Danso-Medina neztratila kvalitu, na rozdíl od zálohy a útoku).

Reagovat
ladyboy arsenal

PSG každá ztráta těch hoven potěší. škoda jen že nemají žádnou reálnou konkurenci v boji o titul. Brest, Nice apod. odpadnou.

Reagovat
Mandanda_30

To "bránění" OM

Reagovat
Israha

Takže celý výsledek "fanouškovské touhy po ofenzivním fotbalu" je 10 inkasovaných gólů za 3 zápasy s bilancí 0-1-2 a na lavičce trenér, který je zajímavý pouze tím, že řve častěji a hlasitěji, než Tudor. Některé individuální výkony solidní, ale celkově vůbec nevidím, co by vlastně Gattuso tomu týmu měl nabídnout krom toho, že se hraje vymodlené 4-3-3. Hurá fotbal s cedníkem v obraně, kde navíc Mbemba hraje jak po draku a Pau Lopéz sice chytí dvě gólovky, ale co naplat, když dostane všechny tři góly školácky na přední tyč. Já jen doufám, že tou roční smlouvou pro Gattusa se sleduje to, aby se udělal čas a prostor Galtierovi do příští sezony, jinak vlastně ani nevím, jestli se na to chci dívat....kádr relativně nabitý, ale hrajeme jak svého času s Rolandem, Fannim, Evrou a Sakaiem.

Reagovat
Israha

Včera jsem ještě zapomněl vypíchnout Correu, který je od prvního zápasu, co za OM naskočil, úplně nulový. Nechce míč, nabíhá pomalu, nestřílí, nevytváří šance, neobejde obránce, nic. Sarr bude muset hrávat vše, protože zatím Correu nevidím jako použitelného ani do rotace proti slabším v lize. To byl v Interu až tak špatný? A pokud ano, co vedlo Longoriu k tomu, ho přivádět?

Reagovat
sinter

áno bol

Reagovat
Seydou Doumbia

Věříš Ndiayemu že se časem chytí? Podle mě na to má a může být jednou z hlavních hvězd ligy do budoucna. Jak za vás hral ten Murrilo, popřípadě za hosty Singo a Akluaš? Věříš mu že se chytí v dospělém fotbale nebo to bude další Guebbels? A myslíš že by Monako mohlo prohánět Psy v boji o titul, když nehrají žádné poháry? Já je letos ještě neměl příležitost vidět.

Reagovat
Israha

1) Ndiaye nevypadá jako špatný fotbalista, pod Marcelinem mu to nicméně moc nesedělo systémově a otázka, jak s ním bude schopen pracovat Gattuso. Přijde mi poněkud rozklepaný v koncovce a ne vždy volí ideální řešení situací, ale hrát fotbal umí a chce.

2) Singo silný v soubojích, důrazný, chybu asi neudělal, ale dost přihrával souboje. Akliouche MOTM. Netroufám si soudit, jestli zápas proti psychicky podlomenému týmu s novým a dost pofidérním trenérem má výpovědní hodnotu, ale hráli moc dobře.

3) Monaco hraje pod Hütterem brutální presink v záloze a rychlý přechod nahoru, v tom jsou smrtící. V obraně nicméně zranitelní a tím spíš, když by na ně soupeř vyvinul soustavnější tlak a dostal je do mentální nevýhody. Vlastně nevím, jestli tohle může stačit na nekonzistentní, ale individuálně nepřekonatelné PSG...

Reagovat
Seydou Doumbia

Dík za info, jinak váš bývalý hráč fejk Luis Suárez tři goly během pětiminutovky za Almérii...jeden z těch co nedostal ani čuchnout co? 10 mega dát za hráče kterému dáš 400 minut je pěkný

Reagovat
Israha

Fejkový Suárez sice moc čuchnout nedostal, ale jsem si jistý, že by na něj vyloženě spoleh nebyl, 10+ gólů dal jednou v kariéře a to v Segundě. Druhá věc je, že to, co teď hrává Vitinha (nególový, ale makající, napadající a obránce vázající hrot), by s klidem uhrál taky a ještě by se ušetřilo.

Reagovat
Langi

Okey…jako zacal bych se bat trochu…Lyon bude na zachranu potrebovat tak 40 bodu, aby to bylo v suchu…min jim stacit muze, ale nemusi, pri te vyrovnanosti L1…Bordeaux a ASSE budiz mementem…a dobre vime, ze Lyon neni klub, ktery by pod tlakem umel zabrat hecnout se

Reagovat
Seydou Doumbia

Do konce roku 10 zápasů, pokud mám být realista a čekat že příjde zázrak s Grossem a novým koštetem, které bude dobře mést a Lacovi bude někdo připravovat goly a on bude podobně efektivní jako loni...tak možná porazíme doma Clermont, Méty a uhrajeme tři remízy s Lorient, Toulouse a Nantes, což bude za polovinu ligy stačit na 11 bodů s tím že zatím máme 2 čili i tyto mé predikce můžou být dost naivní...

Reagovat
Kucka

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Langi

nechápu, že si nepřidal Reims...to byla skoro tutovka

Reagovat
Seydou Doumbia

Když já nevěděl jakého střelce od nich aby byl hezký kurz ale ne, kdyby si v této sezóna vsadil na každý zápas proti Lyonu 20 000 tak si v plusu 116 000 to je neskutečný

Reagovat
Godwinson

Škoda, že PSG v podstatě nemá v současnosti žádnou konkurenci. Ta španělská lopata by jistě dokázal i ten titul promrdat.

Jinak Montpellier slušný zápas, byť Khazri na to už teda silně nemá. Ale důležitý tři body, na uklidnění.

Reagovat
Langi

Pokud Monaco bude mít dobrý podzim, tak je potrápit můžou...v PSG bylo v létě total zemětřesení, bude jim chvíli trvat, než si to sedne...ale papírově je ten tým šíleně OP a možná lepší než loni, kdy tam byl Messi a Neymar.

Reagovat
Israha

Khazrimu šel solidně do prdele decision making, na stará kolena začal sólovat a nadměrně driblovat jak teenager, ale technicky je furt špička a jako gamechanger z lavičky může být klíčový. Nezatracoval bych jo, jen ho Zakarian musí trochu zdupat.

Reagovat
Godwinson

A nechápu, že ještě žádný větší klub toho Henriqueho z posranýho Monaca nevysvobodil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele