ANKETA: Týmem září je Sokolov, zvolte hráče a trenéra měsíce

1. října 2023, 16:03

Marek Hedbávný

Hokej.cz zařadil do All-Star týmu za září Michala Postavu, Tomáše Hanouska, Robina Staňka, Ondreje Šedivého, Riku Sihvonena a Daniela Kružíka. Fanouškovské hlasování o nejlepším hráči měsíce skončí 3. října v 18:00.

Tým měsíce – HC Baník Sokolov

Zdá se, že se Sokolov z nepovedené loňské sezony poučil. Stabilizoval kádr a na výpomoc z extraligy už chodí pouze hráči, kteří skutečně udělají rozdíl. V září dokázal Baník nasázet pět gólů Zlínu a cenné výhry si odvezl třeba z Kolína či pražského Edenu. V průběžné tabulce je tak Sokolov hned v závěsu za vedoucím duem ze Vsetína a Poruby.

ANKETA: Hráč a trenér měsíce

Září 2023

2246 hlasů
1983 hlasů

Sestava měsíce podle Hokej.cz

Michal POSTAVA (G, HC ZUBR Přerov)
Loni byl podle hlasování sportovních manažerů třetím nejlepším gólmanem Chance ligy a letos udělal Postava další výkonnostní skok. Sezonu rozjel parádně: po šesti zápasech mu vylétla úspěšnost zákroků na 94,89 % a průměr inkasovaných branek na zápas stlačil na 1,93.

Tomáš HANOUSEK (O, LHK Jestřábi Prostějov)
Ač obránce, je aktuálně pátým nejproduktivnějším hokejistou soutěže: v šesti zářijových zápasech totiž zapsal fantastickou bilanci 4+5. Hned šest ze svých devíti bodů zaznamenal v početní výhodě.

Robin STANĚK (O, VHK ROBE Vsetín)
V předešlých pěti prvoligových sezonách dal dohromady sedm gólů, po přestupu na Lapač ovšem řádí: už má tři branky. Navíc je společně s Michalem Hryciowem nejspolehlivějším vsetínským bekem směrem dozadu.

Ondrej ŠEDIVÝ (Ú, HC RT TORAX Poruba)
Poruba našla přemožitele až v sedmém kole, excelentně do sezony vstoupili například Tomáš Šoustal nebo právě Ondrej Šedivý. Hodil za hlavu rozpačitou sezonu v polské extralize a v sedmi kolech se blýskl šesti góly (k tomu zapsal jednu asistenci).

Riku SIHVONEN (Ú, HC Stadion Litoměřice)
Aktuálně jde o nejproduktivnějšího hráče soutěže: po sedmi duelech se chlubí dvanácti body. Co však překvapuje, to je změna role: ze střelce Sihvonena se totiž v září stal nahrávač (deset ze dvanácti bodů tvoří asistence).

Daniel KRUŽÍK (Ú, HC Baník Sokolov)
Zástupce v sestavě září má pochopitelně také Sokolov, který jsme vyhlásili týmem měsíce. Daniel Kružík stihl v šesti duelech posbírat sedm bodů (1+6). Za zmínku stojí i jeho zodpovědné defenzivní výkony – při hře 5 na 5 totiž dosud nebyl u inkasované branky.

Trenér měsíce

O vítězi rozhodnou přímo čtenáři Hokej.cz, a to ze tří trenérů nominovaných redakcí: za měsíc září jsme vybrali Tomáše Marišku (Sokolov), Jiřího Režnara (Poruba) a Jiřího Weintritta (Vsetín).

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz