Její Arnoštka Krausová se rozhodla chodit s Hynkem Južanem (Filip František Červenka). A když se Arnoštka pro něco rozhodne, nikdo ji od jejích plánů neodradí. I když všechno nemusí nakonec probíhat tak, jak si naplánovala.

Postava Arnoštky, která byla pro herečku Karolínu Leu Novákovou první velkou seriálovou rolí, nechybí ani ve druhé řadě Osady. „Arnoštka je docela komplikovaná osobnost, ale já jsem si ji hned oblíbila. Už při natáčení první řady jsem se tu cítila jako doma. Byla to opravdu nádherná příležitost a na natáčení budu vždycky moc ráda vzpomínat. S Janou Plodkovou a Pepou Poláškem jsme měli krásný vztah. Myslím, že nám to spolu fungovalo jako skutečné rodině. Moc jsem se těšila na pokračování a natáčení druhé řady bylo snad ještě krásnější. Jakmile skončilo, bylo mi to líto, ta atmosféra mi bude chybět,“ říká herečka o natáčení Osady.

Zdroj: Youtube

A co se bude kolem Arnoštky ještě dít? „Pořád má v hlavě Hynka, ale taky ji zajímají noví sousedé. Pořád si užívá svá pubertální léta. Zároveň se ale bude snažit zařadit do dospělácké party a někdy se jí to i podaří. Začne taky vnímat nová stadia vztahu s Hynkem a musí se postavit novým problémům, které do života dospělých prostě patří,“ pokračuje Karolína Lea Nováková.

Z herecké rodiny

Narodila se před devatenácti lety do herecké rodiny, její maminkou je Claudia Vašeková, herečka, která se zabývá také koučováním neherců nebo dětí na filmových projektech a která je vyhledávaná i jako koučka pro německý jazyk. Tatínkem Karolíny Ley je herec Ivo Novák, který stejně jako jeho žena spolupracuje často se zahraničními produkcemi, mohli jsme ho vidět například ve filmu Mission: Impossible – Ghost Protocol. Zároveň je kytaristou kapely Condurango, s níž vystupuje Barbora Hrzánová. Dědečkem mladé herečky byl slovenský herec Július Vašek, babičkou sólistka baletu Slovenského národného divadla Gabriela Vašeková. Karolína Lea má o šest let starší sestru Kristýnu, která se věnuje tanci a k tomu fotografování. Spolupracuje se zahraničními filmovými produkcemi jako asistentka.

Od tance k muzikálu

Stejně zásadní jako herectví je pro Karolínu Leu i tanec. Tuhle vášeň dnes sdílí se sestrou, začala se mu věnovat ale jako první. V dětství navštěvovala baletní školu, později tančila také ve ViVid Dance Company. Právě tanec ji přivedl k muzikálovému herectví, několik let účinkovala v Divadle Kalich v muzikálu Krysař, kde měla roli Krysařovy duše. Účinkovala také v ostravském divadle Jiřího Myrona v muzikálu Kočky a v Billym Elliotovi v Divadle Josefa Kajetána Tyla v Plzni. Momentálně ji můžeme vidět v Divadle Na Fidlovačce v Praze.

I ona má zkušenosti se zahraničním natáčením, poprvé stála před kamerou jako dvanáctiletá dívenka v německém historickém seriálu Charité. Účinkovala také v hororovém seriálu natočeném pro Netflix Haunted nebo v americkém válečném dramatu Bílé ptáče. Mohli jsme ji vidět také v pořadu pro děti Wifina na Déčku nebo v epizodních rolích v seriálech Modrý kód, Odznak Vysočina či Chlap. V Panu profesorovi si zahrála jednu ze studentek, Miu. Na podzim ji uvidíme v očekávaném filmu o skupině bratrů Mašínových Bratři. Hraje tu Zdenu Mašínovou mladší, sestru bratrů.

Zdroj: časopis TV Pohoda

Související články