pirati.cz (Pirátská strana)
Z regionů  |  02.10.2023 13:25:35

Piráty v Karlovarském kraji povede do krajských voleb Markéta Monsportová

Ve volbě lídra pirátské kandidátky do krajských voleb 2024 zvítězila současná krajská zastupitelka Markéta Monsportová. Mezi její hlavní priority patří návrat sebedůvěry obyvatel Karlovarského kraje a jejich zapojení do transformace regionu. Chce zefektivnit nakládání s krajskými financemi a navázat na podporu kulturního a kreativního průmyslu v regionu.

Markéta Monsportová

Na podpoře kulturního a kreativního průmyslu pracuje Markéta Monsportová již nyní. Z pozice uvolněné zastupitelky Karlovarského kraje iniciovala vznik projektu "Agentura 4K pro kulturní a kreativní průmysly Karlovarského kraje". Ta už za několik týdnů své existence přináší výsledky, kdy pomohla několika projektům v rámci výzvy Chemnitz 2025 a má šanci získat do odvětví až 6 milionů korun.

Velkou výzvou je podle Markéty Monsportové posílení atraktivity regionu jako takového. Kvalita života v Karlovarském kraji totiž neustále roste, ale jeho obyvatelé to tak nevnímají.

„V roce 2020 jsem šla do voleb s heslem „Náš západ není Zapadákov!“ Od té doby se hodně věcí v našem regionu začalo pomalu zlepšovat, ale dle průzkumů si stále velká část obyvatel myslí, že jsme na tom špatně. To i přesto, že oficiální data ukazují opak. V Karlovarském kraji si nevěříme a získání sebedůvěry a nastartování pozitivních změn není práce pro jedno volební období," říká Markéta Monsportová.

Za Markétou Monsportovou je již po třech letech v uvolněné funkci nespočet úspěchů. Od již zmíněného projektu Agentury 4K, přes pomoc při uprchlické krizi vyvolané válkou na Ukrajině, až po nastartování cestovního ruchu z covidové krize na jedny z nejlepších čísel v České republice. V oblasti cestovního ruchu spolupracovala mimo jiné s pirátským náměstkem hejtmana Vojtěchem Frantou.

„Věřím, že práce, kterou jsme s Piráty na krajském úřadě za poslední roky odvedli, mluví sama za sebe a je vidět. I to je důvod, proč jsem se rozhodla zabojovat v krajských volbách z čela kandidátky. Chci ukázat, že si za naší odvedenou prací stojím a ráda bych na ni navázala," dodává Monsportová.

Markéta Monsportová (*24. 6. 1972, Ostrov nad Ohří) vystudovala Střední hotelovou školu v Mariánských Lázních, kde již zůstala a vychovala zde dvě dcery. Aktivně se snaží o zkvalitnění veřejného prostoru a rozvoj kultury. Byla zakládající spolku Švihák a v roce 2016 společně se Zuzanou Stejskalovou založily Marienbad Film Festival a obnovily tak tradici filmového festivalu v Mariánských Lázních. Od roku 2020 je uvolněnou zastupitelkou Karlovarského kraje pro cestovní ruch, lázeňství a kulturní a kreativní odvětví. Zároveň je předsedkyní Výboru pro národnostní menšiny Karlovarského kraje.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688