Přijde rozjíždějící se Newcastle o hvězdné duo? Real posílá skauta aby sledoval…

Po kostrbatém začátku sezóny tým Eddieho Howea otočil třemi výhrami v řadě kormidlem. A jeho rostoucí forma neušla zájemcům o jeho tahouny.  

Přijde rozjíždějící se Newcastle o hvězdné duo? Real posílá skauta aby sledoval…

Real Madrid by posílá skauta Juniho Calafeta na zápas Newcastlu s Paris Saint-Germain, aby na severu Anglie (vedle dlouhodobého objektu zájmu Bílého baletu: Kyliana Mbappého) ve středečním utkání Ligy mistrů sledoval i duo hráčů Strak. Podle španělského listu Defensa Central má jít o pětadvacetiletého brazilského záložníka Bruna Guimaraese a o o dva roky mladšího švédského křídelníka Alexandra Isaca. Zatímco první jmenovaný má přitom být v hledáčku Realu dlouhodobě, zájem o bývalého hrota San Sebastianu Real na konkrétní úroveň posílá až nyní. 

Pro anglickou špičku v posledních dvou sezónách dotahující Newcastle intenzivnější zájem španělského giganta potenciálně znamená, že by se směrem k  lednovému, eventuálně prázdninovému přestupovému období měl připravit na boj o udržení svých opor. Real je totiž s generační výměnou stále ve stavu přezbrojování a o hráče jako Guimaraes nebo Isak by mohl mít zájem, už kvůli již realizovaným odchodům opor jako byl Karim Benzema, nebo těm očekávaným: Luka Modrič. Návštěva samotného Calafeta na zápase pak znamená, že opory Newcastlu jsou ve “finální fázi castingu.”

Newcastle se navíc v posledních týdnech prezentuje opravdu zajímavými výkony, když po rozpačitémm začátku, kdy ve čtyřech zápasech nasbíral hned tří porážky, poslední tři utkání v Premier League vyhrál, přičemž všechny vítězství byly s čistým kontem. Zatímco na začátku září, po třetí prohře (s Brightonem) se tak na severu Anglie diskutovalo, zda li kouzlo Eddieho Howea nevyprchalo, nyní se opět pochybnosti rozplynuly (i když představení v Lize mistrů na AC Milán nebylo podle představ). Takže nyní se začne možná diskutovat spíš o tom, jak dlouho stávající tým Strak vydrží pospolu.