Z nového Spawna mají děti brečet. Temný hrdina se vrátí v roce 2025

Nový Spawn vzniká pod legendárním studiem Blumhouse.

Spawn se vrátí v roce 2025.
Zdroj: Warner Bros.

O návratu Spawna se mluví minimálně už šestnáct let. Za tu dobu kolem projektu kroužil hvězdný Jamie Foxx, jedna z rolí měla připadnout také neméně oblíbenému Jeremy Rennerovi. Tvůrce připravovaného restartu Jason Blum, nyní slíbil, že Spawna přivede na plátna kin v roce 2025.

„V roce 2025 vyjde Spawn,“ prozradil producent snímku Jason Blum serveru ComicBook.com během tiskovky nového Vymítače ďábla. „Za tím si stojím.“ Není to přitom zas tak dávno, kdy Todd McFarlane, autor komiksového Spawna, tvrdil, že film uvidíme v kinech v roce 2015. Až o tři roky později byli s projektem spojovaní Jamie Foxx a Jeremy Renner. Režírovat navíc chtěl samotný McFarlane, který stál nejen u zrodu filmové verze z roku 1997, ale také výborného animovaného seriálu z HBO.

Temný a brutální antihrdina se už na plátně objevil, a to v devadesátých letech. Jeho pekelné schopnosti mu mimo jiné umožňují teleportaci, metamorfózu, zrychlené hojení až nesmrtelnost a samozřejmě nadlidskou sílu. Tato postava vychází pod hlavičkou Image Comics.

McFarlane už dříve tvrdil, že Spawna udělá po svém a jinak. Místo vysokorozpočtového superhrdinského filmu se tak můžeme těšit na skromnější projekt, který bude těžit především ze svého hororového a thrillerového pojetí. Nedávno nového Spawna přirovnal k seriálové Bandě a tradičnímu hororu. „Kdybyste se mě zeptali, udělal bych to ošklivé, temné, aby děti plakaly.“