Sbohem, Mlhoušku. Zemřel jedovnický závodník HydroGP Michal Sedlák

Před rokem startoval v prestižní kubatuře F500 mistrovství světa motorových člunů. Nyní svět vodního motorismu zaskočila informace o jeho smrti. Zemřel pilot jedovnického klubu vodních sportů Michal Sedlák. Bylo mu pouhých 45 let.

Michal Sedlák loni po dlouhých letech dovedl domácí Klub vodních sportů Jedovnice zpět k účasti v nejprestižnější kubatuře F500. Domácí start sezony mu kvůli technickým problémům nevyšel, přes zimu se ale v Jedovnicích připravovali na letošní nápravu. Tu už ale Michal Sedlák nezažil. V dubnu prodělal mozkovou příhodu a v kokpitu zelenobílého jedovnického katamaranu jej vystřídal mladý Josef Přibyl. Když v půlce května v Jedovnicích první letošní podnik HydroGP startoval, patřilo Sedlákovo jméno k těm nejskloňovanějším. Dva týdny poté přišla drtivá zpráva - Sedlák svůj boj o život v nemocnici prohrál.

"Byl to člověk který nikdy neřekl "ne", když ho někdo požádal o pomoc, a vše bylo pro něj řešitelné. Loni si konečně splnil svůj velký sen a účastnil se sezóny coby pilot formule 500. Všichni jsme mu to přáli a těšili jsme se z jeho štěstí. Bohužel do další sezóny už nenastoupil. Místo po něm zůstane již navždy prázdné. Mlhoušku, drž nám tam nahoře místo v depu, ať nestojíme za bránou, až se jednou přidáme," píše se emotivně na facebookovém profilu jedovnického klubu, který letos pořádal už 51. ročník legendárního závodu, který zároveň připomíná přezdívku, pod kterou byl Sedlák v depu motorových člunů známý. 

Na dálku poslala vzkaz svému kamarádovi i česká jednička David Loukotka. "Pozdravuj tam na hoře a pamatuj... furt plnej a turn left."

Před dvěma týdny v Brně Sedláka nahradil mladý talent Josef Přibyl, který se skvěle popasoval s přechodem z "juniorských" člunů OSY400 do královské kubatury. I když měl jen minimum možností trénovat, dosáhl na pět bodů do světového šampionátu.

Autor

Redakce

Externí materiály upravené redakcí MotorMixu.