Pomsta radních Prahy 3 a 6 za to, že žijí

Titulek nepřehání. Tito radní by nikdy nežili a nikdy by se nenarodili, protože jejich pradědové a spíš prapradědové by byli ubiti, zastřeleni kdesi na mrazivých pláních Sibiře, či spáleni v plynových pecích nacistického Německa. Všechno bylo pro tento akt připraveno a svědomitě by bylo též vykonáno, kdyby zde nebylo těch, kteří se proti tomuto zločinu rasového a národnostního vymýcení postavili silou. Tzn. kdyby zde nebyli lidé, jako byl sovětský maršál Ivan Koněv, druhý nejproslulejší sovětský vojenský velitel a mimo jiné též osvoboditel města Prahy.

Tohle ovšem radní Prahy 6, kteří už v dubnu 2020 nechali z náměstí Interbrigády strhnout sochu maršála Koněva, nemohli uznat, stejně jako to v roce letošním odmítli uznat i radní Prahy 3, a svůj nesouhlas s historickou rolí maršála Koněva včetně jeho role při osvobození Prahy, vyjádřili tím, co měli po ruce a co pro vyjádření svého odporu vůči maršálovi a hlavně proti Rusku považovali za dostatečně významné. Na jejich území se nachází tři a půl kilometrů dlouhá Koněvova ulice a nejspíš vůbec nejdelší ulice v České republice.

Takže pomstěme se maršálovi a Rusku za své zrození tím, že tuto ulici přejmenujeme. Na koho, to není důležité, ale jen ať to už není Rus.
Schváleno, potvrzeno, nápad vymazat z hlav Pražanů vzpomínku na ruskou roli ve válce a při osvobození Čechů a Slováků z nacistického ujařmení schválila i místopisná komise pražského magistrátu, takže se mohlo jít na věc.

Včera, to je v pondělí 2. října, se už od časných ranních hodin nad svéráznou pražskou čtvrtí Žižkov ozývaly rány kladiv, jak se z nároží dnes už bývalé Koněvovy ulice, čerstvě přejmenované na ulici Hartigovu, začaly strhávat uliční cedule se jménem sovětského maršála a nahrazovaly se cedulemi zbrusu novými, nesoucími jméno někdejšího žižkovského starosty Karla Hartiga. Přítomny byly televizní kamery, novináři, občané se na místech zásahu zastavovali, událost komentovali, jedni byli vášnivě pro a druzí, uvážlivější, proti, a jakási podivná nálada se nesla ulicí a snad i městem.

Usilovně jsem uvažoval, je-li to či není ono pověstné déjà vu, čili dojem něčeho, co už zde jednou bylo a čeho jsem byl i očitým svědkem, a tu mě to napadlo. Ano! Tohle mi připomíná křišťálovou noc v nacistickém Německu z listopadu 1938, jak jsem ji nesčíslněkrát viděl na televizní obrazovce či na filmovém plátně kin. Plameny 119 zplanuvších synagog, břinkot rozbíjeného skla výkladů 7500 rabovaných židovských obchodů a 100 000 obyvatel Norimberka, kteří se už následujícího dne po pogromu dostavili na největší norimberské náměstí Hauptmarkt, aby zde vůdci a straně poděkovali jak za zavraždění 91 nejznámějších německých židů, tak i za dříve nespatřené světelné i zvukové efekty, které Křišťálová noc pro obyvatele bavorské metropole objevila.

Analogie pogromu v hitlerovském Německu s naším současným protiruským štvaním se někomu bude možná zdát za vlasy přitažená, ale slepou nenávist, jež je v obou událostech přítomna, vyvrátit nelze. A tak zbývá už jen obrátit se na historii. Koho ty, magistro, v konečném součtu dní uznáš za lidi spravedlivé? Ty uvážlivé, kteří vážili slovo i skutek jak v Německu třicátých let, tak včera a dnes i u nás, nebo ty, kteří jako vích umí vzplanout a jako belzebub jednat? Dnes hoří pro jedno a jsou za to ochotni se i bít, a zítra hoří pro druhé a třeba i opačné, ale vždy je to to, co právě hlásá televize a rozhlas a co píše téměř všechen tisk. Přičemž ještě tragičtější než toto podlehnutí oficiální propagandě je skutečnost, že většině toho, co se u nás hlásá, by dnes s veškerou jejich náruživostí zatleskali i Hitler, Goebbels, Göring, Heydrich či Himmler, a všichni tito jmenovaní by též inspirátorům akce na Praze 6 a 3 co nejupřímněji a nejvřeleji stiskli ruce.

5 13 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
13 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Botičky od Diora
Botičky od Diora
4. 10. 2023 12:47

Češi si svůj osud a pověst ve světě pilně a plně zaslouží. Až budeme za nějaký velmi krátký čas fňukat – to jsme ale nevěděli, to jsme ale nechtěli, to nám nikdo neřekl, pamatujte – věděli jsme to, chtěli jsme to, bylo nám to řečeno! „Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem; nebyl jsem přece komunista. Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem; nebyl jsem přece sociální demokrat. Když přišli pro odboráře, mlčel jsem; nebyl jsem přece odborář. Když přišli pro Židy, mlčel jsem, protože jsem nebyl Žid. Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mě mohl zastat…“… Číst vice »

Botičky od Diora
Botičky od Diora
Reply to  Botičky od Diora
7. 10. 2023 9:08

Mnogaja leta, ВВП :-)
comment image
comment image

Aleš
Aleš
5. 10. 2023 12:30

Zcela souhlasím s Botičkami.

idiotronic
5. 10. 2023 13:36

To přejmenovávání ulic je kocourkovským příznakem českých dějin.Abych vám to neulehčil, prozradím jen, že ve stejném městě jako já se narodila ještě Anna Letenská a Jan Hammer starší. Abych nezdržoval, pozastavím se jen u názvu rodně ulice. Před Mnichovskou dohodou ulice názvy nenesly. A pak to přišlo: Hermann Gůringstrasse, a když byl odejit Edvarda Beneše, po roce 1948 Stalingradská, po odhalení kultu Rudé armády, a po jejím skutečném příchodu 1968 Alexandera Dubčeka a s nástupem normalizace 1970 Rudé armády a kruh se uzavírá, s nástupem perestrojky Edvarda Beneše. Jak vidno, o změnu názvu ulice bylo vždy dobře postaráno, ovšem roku… Číst vice »

PPK
PPK
5. 10. 2023 15:47

Co Seznam „zapomněl“ z amerických médií zveřejnit:

https://sp.rmbl.ws/s8/2/Q/w/v/x/Qwvxe.caa.mp4?u=0&b=0

Gatta
Gatta
5. 10. 2023 19:31

Staré přísloví: „Kdyby uměl mlčet, i s mudrci by mohl sedávat“.

Je zajímavé, jak náš pohledný a nadějný prezident, jak brzy se stal terčem neuctivého ostrovtipu i u skupin u kterých bych to opravdu nečekal.

Ale zde už žerty stranou …!!!

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Sesazeni-Petra-Pavla-z-Hradu-Po-vcerejsku-to-vazne-padlo-743909

fajt
6. 10. 2023 20:12

https://ceskeduchody.cz/zdravi/zacalo-platit-povinne-ockovani-lide-nad-60-let-se-musi-naockovat-proti-koronaviru?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu – připomenutí nedávných času ( takže generace 60 + je v podstatě pro zdejší fašisty a globální uzenáře docela vyřešena) , proto taky Andrej utřel hubu a proto taky má stejně korporátně otřesný charakter jako soudruh zelená guma, která svým poraženeckým přístupem dostává do kolen i své korporátní vlastníky – tohle nespraví žádná jaderná puma židovských mocipánů ze všech světových stran. ..)

PPK
PPK
Reply to  fajt
6. 10. 2023 22:35

Tak pozor fajte! Článek podle Vašeho odkazu je ze dne 13.12.2021 a obsah tohoto článku již dávno není aktuální, protože povinnost dát se očkovat byla zrušena !

peter.
8. 10. 2023 5:37

comment image
p.s.
A už to bude len horšie! Nie len v ČR ! V celej tej prehnitej,všivavej EÚ !
To bolo slávy keď sme do nej vstupovali! Máme,čo sme chceli :
egalité,liberté,holé rité !

Last edited 7 měsíců před by peter.
peter.
Reply to  Gatta
8. 10. 2023 7:48

No čo mám na to odpovedať!? Bruselskí buzerantisti a US ambasáda v centre Bratislavy už celé roky obkolesená ohyzdným plotom(vraj z bezpečnostných dôvodov), robia čo môžu! Lenže situácia je (zatiaľ)takáto : https://www.hlavnespravy.sk/kdh-zatial-zavrelo-progresivcom-dvere-do-vlady-a-podtrhlo-pellegrinimu-nohy-uz-nemoze-byt-prilis-draha-nevesta/3280792 A keby sa aj stalo že homosexuál Pellegrini to Šimečkovi podpíše,tak v tom momente sa mu strana Hlas-SD vzbúri a rozpadne! Lebo v tom roku 2018 keď po „Kuckiáde“ odstúpil Fico z funkcie premiéra a dosadil do nej svojho dovtedy verného poskoka Pellegríniho, prešli do odštiepeneckého Hlasu-SD nie len probruselskí liberáli v strane Smer-SD,ale hlavne tí,ktorí stratili vieru v to,že Fico sa ešte dokáže znovu postaviť na nohy.… Číst vice »

Last edited 7 měsíců před by peter.
Gatta
Gatta
Reply to  peter.
8. 10. 2023 9:19

Peter – děkuji za osvětu, protože ve slovenské politice a osobách se až tak neorientuji.

Asi proto, že co pamatuji, tak tam máte pořád nějaké personální problémy, ať politické, korupční či kriminální.Až mi to tak nějak splývá všechno dohromady.

peter.
Reply to  Gatta
8. 10. 2023 9:35

„Peter – děkuji za osvětu“
Ale prosím vás! Aká tam osveta! Len obyčajná politická žumpa,v ktorej sa topí takmer bez výnimky celá KoZa vrátane SR aj ČR.