Hlavní obsah

Střelba u univerzity v Marylandu, pět zraněných. Pachatel zmizel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně pět lidí bylo postřeleno v kampusu univerzity Morgan State v americkém Baltimoru ve státě Maryland, uvedla stanice CNN. Policie oblast na několik hodin uzavřela, nikoho ale zatím nezatkla. Podle policie ale už není na místě aktivní střelec, napsal list The Washington Post.

Střelba v MarylanduVideo: Reuters

 
Článek

Policie reagovala poté, co obdržela informaci, že na místě se pohybuje aktivní střelec. Škola podle listu The Washington Post ve vzkazu z 22:19 oznámila, že „probíhá vyšetřování spojené se zprávou, že se u kampusu střílelo“.

Policie ve 23:45 (6:45 SELČ) oznámila, že nadále se už nejedná o čin, do kterého by byl zapojen aktivní střelec. Bylo zrušeno nařízení, že mají lidé zůstat v úkrytu. Vyšetřování ale pokračuje a police musí zjistit, kde se nalézá podezřelý, uvedla stanice CNN.

Střílelo se v bloku 1700 na ulice Argonne nedaleko jižního konce univerzitního areálu, kde jsou studentské koleje a také policejní stanice.

Policisté vyzvali, aby na místo nejezdili rodiče studentů, a obyvatelé kampusu se nesměli pohybovat po areálu. Po třech hodinách policisté opatření odvolali.

Postřelených je nakonec pět, potvrdil radní Ryan Dorsey. Žádný není ohrožen na životě, utrpěli lehká až středně těžká zranění.

„Do davu v úterý v noci místního času stříleli tři útočníci,“ uvedl místní radní Ryan Dorsey. .

Na Morgan State University se v úterý se měl konat obřad „korunovace“ krále a královny krásy univerzity a na sobotu jsou naplánovány akce s absolventy školy. Budova školního Murphyho uměleckého centra, kde se mělo konat vyhlášení soutěže krásy, byla jedním z míst, jimž se lidé měli při policejním zásahu vyhýbat.

Na univerzitě, která je primárně černošská, studuje na 9000 studentů.

Čtrnáctiletý střelec zabíjel v nákupním centru v Bangkoku

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám