InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy obrazů Josefa Synka se křtem monografie

    neděle 19.5 16:00 - Muzeum, Blatná

  • Vlastivědný výlet na Pravětínská lada

    neděle 19.5 7:40 - Volyně – sraz na náměstí Svobody

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotbal: Černý Dub - nováček, který nahání strach. Obavy Římova

Nová Ves (v bílých dresech) doma podlehla Černému Dubu 0:4. , Autor: Michael Kalinics

Nová Ves (v bílých dresech) doma podlehla Černému Dubu 0:4.     Autor: Michael Kalinics

ČERNÝ DUB – Týmy v okresním přeboru ukrojily z podzimní části zhruba polovinu a třináctce účastníků (SK Zliv se odhlásil těsně před soutěží) vévodí nováček. Rozjezd do soutěže vyšel nejlépe Černému Dubu. Má ve svém středu kapitána, který si nazul střelecké kopačky. Není to taková kanonáda, jako když na jaře kraloval přeboru dobrovodský stroj na góly Dmitro Serbin, ale jedenáct tref v šesti zápasech Milanu Ďuricovi bezpečně stačí k vedení v pořadí střelců.

 

Urostlý kapitán Černého Dubu se trefil i v minulém kole na hřišti Nové Vsi, která kvůli zemětřesení v kádru dobrovolně opustila krajské vody a zamířila o dvě patra níže. Schneider otevřel skóre, Ďurica ve 34. minutě zvýšil na poločasových 0:2 a ve druhé půlce Hojda a Horák výhru ještě zvýraznili. Mezi diváky přihlížel souboji i bývalý kouč Nové Vsi Miroslav Pekárek. „Černý Dub byl fotbalovější a zaslouženě vyhrál. Dalo se to čekat, protože ve Vsi se celé mužstvo změnilo, má úplně jiný tým. Dub potvrdil kvalitu, má dobré hráče. Věřím, že se popere o první místo," prohlašuje Pekárek, současný lodivod Nových Hodějovic.

Milanové pálí ostrými

Černý Dub neztratil ještě ani bod. Tentokrát navíc vzadu udržel nulu a stlačil průměr obdržených branek pod jednu na zápas. Má nejpevnější obranu soutěže. v útoku je pak produktivnější pouze rezerva Jankova. Vzájemný zápas ale Ďurica a spol. jasně opanovali, když přestříleli béčko 6:2, a kapitán se dokonce blýskl hattrickem, který zkompletoval z penalty. Pokud chce Římov na trávníku lídra v příštím kole překvapit, musí uhlídat nejen Ďuricu, ale i druhého z Milanů: Horáka. Ten má za sebou úspěšnou kariéru v Rakousku, kde platil dlouhé roky za spolehlivého střelce, a pro Černý Dub je i v 41 letech bez pochyb dalším rozdílovým hráčem do party. Ostatně se šesti vstřelenými góly svému parťákovi Ďuricovi v ofenzivě zdatně sekunduje „Na okres je to pořád nadstandardní hráč. Navíc na sobě maká, od mládí se věnuje sálovce a pořád hraje futsaly," podotýká hrající trenér Nové Bystřice Aleš Benkovský. Není náhoda, že kdysi zprostředkoval příchod Horáka do Kirchbergu a později upekl i jeho přestup do Nemanic. „V Rakousku působil dlouho. A úspěšně, všude dával góly," dává Benkovský kredit bývalé opoře Lokomotivy České Budějovice.

Že má Slovan Černý Dub zajímavě poskládané mužstvo, potvrdil i nedávný bleskový přesun dua Přibyl, Ďurica do sestavy Nové Bystřice (I. B třída), které 9. září vypomohli v jediném duelu proti Studené. Ďurica se zapsal mezi střelce - a oba muži se pak hned zase vrátili do Dubu, kde na ně čekal pokladník, aby vybral zápisné... „V Dubu mají silnou trojici Ďurica, Horák, Přibyl. A vedle nich ještě mladého Vančuru, který je taky dobrý. Podle mne postoupí," tipuje v Bystřici Aleš Benkovský, který nedávno v nouzi rád využil své kontakty v kabině Slovanu.

Římov se obává debaklu

Hlavním bojištěm ale zůstává pro opory Černého Dubu okresní přebor na Českobudějovicku. Soupeř číslo sedm se jmenuje Sokol Římov. V sobotu 7. října projde jeho obrana těžkou zkouškou. Aby obstála, bude muset ukázat pevnost Římovské přehrady, což si uvědomuje i prezident oddílu Pavel Crkva: „Máme ze zápasu obavy," nezastírá. Sokoly trochu straší loňský podzimní debakl od Dobré Vody (0:15), která nakonec z přeboru postoupila, byť „až" z druhého místa. Černý Dub teď budí podobnou hrůzu. „Ve srovnání s Dobrou Vodou toho tolik nenaběhá, ale jak jsem je viděl proti Žabovřeskám, hráči jsou na balonu šikovnější. Pravda, proti soupeři, který bránil v deseti, moc ani neměli, kam se rozběhnout...," usmívá se Pavel Crkva. „Budeme chtít uhrát přijatelný výsledek. Hlavně neudělat ostudu!" přeje si před sobotou šéf římovských fotbalistů.

Příští kolo OP – sobota 7. října: N. Ves – Borovany (10.15), Jankov B – Srubec (15), Č. Dub – Římov (16), Kamenná – Dříteň (16), Žabovřesky – D. Bukovsko (16), neděle 8. října: Sedlec – Loko ČB B (16).

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace