BK MLADA BOLESLAV
4. 10. 2023 | Tomáš Taybner

Bruslaři v pátek vyrazí na nejdelší štreku v rámci extraligy, hrát budou v Třinci

M l. B o l. – Mladoboleslavské hokejisty čeká v pátek vůbec nejdelší cesta k soupeři v rámci extraligy. Třinec je od Mladé Boleslavi vzdálen 281 kilometrů vzdušnou čarou, Bruslaři si tak "užijí" něco přes čtyři hodiny cesty autobusem. Od 17:00 pak stanou v souboji s úřadujícím mistrem Tipsport extraligy. Oceláři jsou aktuálně v tabulce o jedno místo a bod výše než Bruslaři, čeká nás tak souboj tabulkových sousedů. Podaří se Středočechům změnit toto pořadí?

Góly Bruslařů v zápase s Motorem přišly příliš pozdě, na body to nestačilo

Bruslařům to v domácím prostředí od začátku nešlo podle představ. Motor se ve ŠKOENERGO Aréně dostal do vedení po trefě Adama Kubíka, jenž z levého kruhu mířil přesně na bližší šibenici. Největší šanci k srovnání přišla na konci 15. minuty, když si úvodní střelec zápasu odnesl čtyřminutový trest za zákrok na Šmerhu, jenže Středočeši se o dvě minuty přesilovky připravili vlastním faulem. A tak se po návratu z kabin prosadil Filip Přikryl, o kterého se otřela střela Doudery z modré. Ve 32. navíc přidal třetí branku hostů Jan Ordoš, jemuž se podařilo projít mezi trojicí boleslavských hráčů a dostat se tak až před Novotného. Na startu třetí periody českobudějovický náskok navýšil Josef Koláček po střele z nulového úhlu – 0:4. Bruslaři sice dokázali korigovat stav po kombinaci mezi Aaltonenem a zakončujícím Filipem Pyrochtou, už za minutu a půl ale stejnou mincí odpověděl Martin Beránek. Konečnou podobu výsledku určil Tomáš Fořt, když před brankou tři sekundy před koncem úspěšně dorážel do branky Aaltonenův oblouček – 2:5.

Aleš Čech: "Tahali jsme za kratší konec. Dostávali jsme zbytečné góly po zbytečných chybách, nehráli jsme moc do těla. Naše hra mi přišla odevzdaná."

Také Oceláři dotahovali marně, Litvínovu podlehli 4:6

Slezané v Litvínově inkasovali hned z první akce domácí Chezy, když už po 37 vteřinách skóroval Andrej Kudrna. Hrstku hostujících příznivců ale o necelé dvě minutky později uklidnila vyrovnávací trefa Vladimíra Draveckého. V pohodě hrající Litvínov ale parádně zvládl poslední minuty prvního dějství. Na gól Ondřeje Kašeho odpověděl na startu 20. minuty Lukáš Válek a Verva vedla 3:1. Ze šaten se do druhé periody nevrátil Marek Mazanec, kterého mezi třemi tyčemi nahradil mladíček Patrik Švančara i on však musel zanedlouho lovit puk ze sítě. To když se ve 27. minutě trefil nikým nehlídaný Nicolas Hlava - 4:1. Stav poté zkorigoval Libor Hudáček, tříbrankový náskok ale Vervě vrátil Petr Koblasa, jehož trefa z přesilovky se nakonec ukázala jako vítězná. Ve třetí třetině sice zvyšoval kapitán Matúš Sukel´, ale Třinci se podařilo ještě dvakrát udeřit: v 51. minutě rozvlnil síť Jakub Jeřábek a v 58. minutě také Martin Růžička. Víc toho svěřenci Zdeňka Motáka nestihli, v Litvínově tak prohráli 4:6.

Jakub Jeřábek: "Na začátku jsme soupeři nabídli velké množství přečíslení, Litvínov je teď v laufu a uměl je potrestat."

Foto: Hynek Haruda

Odchody dlouholetých opor ale i návrat klíčového obránce

Třinecká organizace prožila na své poměry perné léto s velkým množstvím změn. Začněme u odchodů. Oceláře po jedné sezoně opustili Samuel Buček a Karlis Čukste, jenž si po bronzu z mistrovství světa vysloužil šanci ve švédském Brynäsu. Pokračovat nebude ani Lukáš Kaňák, který po dvou měsících v Třinci zamířil do Komety a stejným směrem se vydal také další obránce Jan Zahradníček, Jan Jaroměřský bude nově hájit barvy polského GKS Tychy. V Třinci se už poněkolikáté rozloučili také s obráncem Vladimírem Rothem, jenž se ale s železnou pravidelností pod Javorový vrch vrací, bude se jeho situace opakovat? Fanoušky Ocelářů ale nutně musely zabolet odchody Aarona Chmielevskiho, Tomáše Marcinka či Milana Doudery, kteří měli prsty ve všech čtyřech titulech Třince a loučil se také pětinásobný mistr Erik Hrňa, pamětník prvenství ze sezony 2010/2011.

Útočné řády se tak rozrostly o polského útočníka Kamila Wałęgu či nadějného Slováka Vilama Čacha, skutečnou bombou je pak návrat Richarda Pánika. V obraně Oceláři vsadili na zkušenosti, z Hradce přišel důrazný obránce Richard Nedomlel a ze Sparty pak reprezentací ošlehaný Adam Polášek. Pokud jsme zmiňovali odchody strůjců mistrovských titulů Třince, pak musíme zmínit i návrat ztraceného syna, který se po jedné sezoně vrací zpět mezi své. Jde o třiatřicetiletého obránce Tomáše Kundrátka, který se po jednoleté anabázi v Kometě vrací zpět do známého prostředí Werk Arény.

foto: Lukáš Filipec


Sestavy z posledního utkání:

BK Mladá Boleslav: Novotný – Pyrochta, Osburn, Jánošík, Štibingr, Čech, Pláněk, Bernad – Aaltonen, Järvinen, Skalický – Söderlund, Roman O., Lantoši – Malát, Fořt, Šmerha – Dvořáček, Suchý, Stránský

HC Oceláři Třinec: Mazanec (od 21. Švančara) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Jeřábek J., Adámek, Nedomlel – Martin Růžička, Voženílek, Daňo – Nestrašil, Hudáček, Pánik – Hrehorčák, Vrána, Roman M. – Kurovský, Čacho, Dravecký – Wałęga

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.