Dva večery českých a německých umělců

Projekt N / Vesmírné tělo se představí během dvou večerů 6. a 7. října v Nové synagoze na Palmovce. První bude patřit práci Teresy Stelzer s názvem BODY – signature of (y)our life, druhý Julii a Carmen Jung, které uvedou New:Gravity:Now. Díla vznikla díky mezinárodní spolupráci spolku Krajinou přílivu a českých a německých umělců. Obě performance se opírají o neverbální hru, využívají motivu hvězd a především se zabývají tématem individuální tělesnosti.

Dva večery českých a německých umělců

Dva večery českých a německých umělců

V anotaci k představení Teresy Stelzer stojí: „Zatímco se v prostoru stále vznáší otázky, jak mluvit s vlastním tělem a jak ke svým schopnostem přišlo, mezitím se kolem míhají výrazy jiných těl: Inspirující. Matoucí. Otravné. Nechutné. Něžné. Všechny tyto zkušenosti a vědomosti všech těchto těl! Mohlo by to snad být užitečné!? Co bylo dřív, co má větší váhu a co s tím a jak se v to neztratit? Teresa Stelzer pomocí tance a pantomimy sbírá příběh(y) těla. Následně se nabízí možnost přispět částí vlastní historie.“

Spojeny kostýmem tvoří Julie a Carmen Jung tělo podivné vesmírné bytosti, která je sužována gravitací a beztíží. Ve spojení s novou hudbou Matouše Hejla a light-designem Jaroslava Repky se nechají ovlivnit zvláštními podmínkami, které s sebou přináší unikátní prostor synagogy.

„Nyní se nacházíme na vrcholu života Slunce: již 5 miliard let září obří hvězda, kterou smyslně nazýváme Slunce, do nekonečného vesmíru. Věda předpokládá dalších 5 miliard let jasu. Přesně zde se zrodí další hvězda - Holly - nejmenší ze všech hvězd. Ve sci-fi n:g:n vzniká nová gravitace. Holly zkoumá svou existenci, snaží se pochopit, kde se nachází. Bez orientace si ji prostě vytvoří,“ dodávají autorky.

Zdroj: Krajinou přílivu

Témata článku

Carmen a Julia JungTeresa Stelzer

Nová Synagoga na Palmovce

Multižánrové

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: