Hlavní obsah

Neskutečný obrat v posledních minutách. Trenér se nazval kouzelníkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neskutečný obrat byl k vidění v utkání Konferenční ligy na půdě tureckého Besiktase. Domácí vedli ještě v 80. minutě 2:0, tři body si ale nakonec veze domů švýcarské Lugano. U obratu byl i český záložník Roman Macek, domácí kouč Senol Günes se pak omlouval fanouškům a podle tureckých médií zamířil na schůzku s vedením.

Foto: Dilara Senkaya, Reuters

Fotbalisté Lugana se radují z neskutečného obratu na hřišti Besiktase v Konferenční lize.

Článek

„Přijet sem do Istanbulu a vstřelit tři góly během deseti minut je něco nepředstavitelného. Byl jsem si ale jistý, že můžeme odehrát skvělý zápas. Mám radost z neuvěřitelného vítězství,“ pochvaloval si po utkání trenér Lugana Mattia Croci-Torti.

Besiktas měl přitom vše ve svých rukou. V 52. minutě vedl po druhé trefě Vincenta Aboubakara 2:0. Komplikace přišla po hodině hry, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Valentin Rosier. Lugano následně začalo dělat rošády se sestavou. V 66. minutě udělal Torti tři změny včetně nasazení Romana Macka, další dvě střídání si nechal na 73. minutu.

„Toto vítězství jsme si zasloužili. O přestávce jsem klukům řekl, aby zůstali klidní, že naše šance přijdou. Chtělo to také trochu šílenství se změnami, které jsem udělal. Bojovali jsme do poslední chvíle a vyhráli. Chtěl jsem se stát kouzelníkem z Istanbulu a vyšlo to. Zariskovali jsme a výsledek se dostavil,“ jásal švýcarský trenér.

Změny opravdu vyšly. Nejprve snížil v 81. minutě střídající Ignacio Aliseda, za pět minut srovnal rovněž nový muž na trávníku Shkelqim Vladi. Hřebíček do rakve Besiktase zatloukl zkušený stoper Eric Bailly, když si v 89. minutě hlavou nešťastně srazil střelu soupeře do vlastní sítě.

Na domácí straně logicky nebylo nikomu do smíchu. „Negativní reakce fanoušků je normální. Je jasné, že kritizují, když nedostali výkon, jaký očekávali. Ani oni, ani já, ani vedení klubu nechceme špatné výsledky. Omlouvám se,“ kál se Günes, jenž měl podle tureckých médií ihned po tiskové konferenci zamířit k rychlé schůzce s vedením klubu.

Důvod? Zřejmě budoucnost muže, jenž dovedl tureckou reprezentaci v roce 2002 k bronzu na MS a následně trénoval Trabzonspor, Soul, Bursaspor, opět národní tým či právě Besiktas.

„Přestupní okno již skončilo, to neřešme. S hráči, jaké máme, můžeme mít dobré výsledky. Myslel jsem, že se zadaří i s Luganem, ale nestalo se. Ještě jednou se omlouvám fanouškům. Jsem tu od toho, abych je potěšil, ne naštval,“ dodal sklesle.

Besiktas má v základní skupině tak po dvou utkáních jeden bod za remízu s Bruggami, Lugano už posbíralo body čtyři, když se v prvním kole rozešlo po výsledku 0:0 smírně s norským týmem Bodö/Glimt.

Reklama