Slovenská policie oznámila odhalení skupiny převaděčů, jež působila i v ČR

foto Ilustrační foto - Slovenský policista hlídkuje na slovensko-maďaském hraničním přechodu Šiatorská Bukovinka - Somoskőújfalu, 5. října 2023.

Bratislava - Slovenská policie oznámila odhalení tříčlenné skupiny převaděčů včetně organizátora převozů migrantů. Působili na Slovensku, v České republice a v Maďarsku. Vyšetřovatel je obvinil a soud rozhodl o jejich vazebním stíhání. ČTK o tom dnes informovala mluvčí slovenského policejního prezidia Denisa Bárdyová.

"Tyto osoby měly dlouhodobě vykonávat převoz nelegálních migrantů z Maďarska přes území Slovenska do různých členských států Evropské unie," uvedla policie.

Dva členové skupiny byli zadrženi už minulý týden přímo při přepravě migrantů. Následně policie tento týden na jihu Slovenska podle Bárdyové zajistila také organizátora převozů.

Vyšetřovatel trojici, jejichž státní příslušnost policie neuvedla, obvinil ze zločinu převaděčství. V případě prokázání viny u soudu jim hrozí trest vězení až na deset let.

Slovensko letos čelí rekordnímu náporu migrantů, kteří do země nelegálně vstupují po takzvané západobalkánské trase z Maďarska ve snaze pokračovat dále do západní Evropy. Kvůli nelegální migraci Česko, Polsko a Rakousko tento týden rozhodly o zavedení kontrol na hranicích se Slovenskem, od čtvrtka pak slovenští policisté ve spolupráci s vojáky začali vykonávat namátkové kontroly na hranicích s Maďarskem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 22.05.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je středa 22. května 2024

Očekáváme v 09:00 15°C

Celá předpověď