Brankář Jimoh se stal hráčem Opavy

5. 10. 2023
Redakce

Nigerijský mládežnický reprezentant Saheed Akanbi Jimoh úspěšně zakotvil v Opavě. Po absolvování testů se v týdnu úspěšně dokončila i jeho registrace.

Saheed Akanbi Jimoh je osmnáctiletým nigerijským mládežnickým reprezentantem, který si prošel všemi kategoriemi až do U20, ve které aktuálně působí. Do Opavy přišel v září na testy, kterými úspěšně prošel. V současnosti se pak dokázala úspěšně realizovat jeho registrace a Jimoh se tak stal kmenovým hráčem SFC.

Ve zbytku podzimní části bude do zápasů nastupovat za B-tým, kde trenérský štáb bude sledovat jeho další vývoj. Prostor pracovat má do zimního přestupního období, kdy se bude rozhodovat o jeho dalším setrvání.

,,Nikdy, když jsem jezdil do Afriky, tak jsem se na brankáře moc neorientoval. Před třemi lety mě však jeden zaujal a od té doby si hraji s myšlenkou, je zapojit do středoevropského fotbalu. V případě Jimmoha, kterého jsem skautoval, pracujeme s jeho talentem, živelností a potenciálem možného zlepšení. Zároveň si budujeme zkušenost, protože má fantastické parametry, jako osmnáctiletý je v reprezentaci U20. Věřím, že když se povede ho správně vést a učit, pak může být zajímavým artiklem pro první nebo druhou ligu," uvedl na adresu Jimoha trenér Miloslav Brožek.

,,Jimoh je talentovaný brankář s obrovským potenciálem do budoucna. Mimo to, že se jedná o vysokého brankáře 196 cm dokáže být rychle na zemi, obsáhne velký prostor branky a je nebojácný, proto mu jeho parametry a nebojácnost umožňují být vysoce úspěšným v brankářské dovednosti jeden na jednoho. V herních situacích je hra nohou klidná a přesná. Je to příslib budoucnosti a čeká ho obrovské množství práce," uvedl k mladému brankáři trenér brankářů Lukáš Godula.



sdílet