K Alpám vyrazí i sedmnáctka. Ve hře jsou letenky do Kanady

Šimon Fasner | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

6. října 2023, 18:22

Martin Voltr

Přesně týden po nejmladší reprezentaci se na půdě rakouské akademie Salcburku představí také český národní výběr do sedmnácti let. Ročník 2007 dosud pod novým koučem Pavlem Paterou vyhrál všech sedm zápasů, ale nyní nebudou výsledky tím hlavním, co bude trenéry zajímat.

Po rozběhu sezony „vyskočila“ řada hráčů v dorostenecké extralize, někteří i v té juniorské. Těm nyní dají trenéři šanci, aby se ukázali i v reprezentačním mužstvu. Na druhou stranu ale mají v hlavách i ostrou přípravu na vrchol sezony, vždyť World Hockey Challenge se v Kanadě hraje už za měsíc!

Z nejproduktivnějších hráčů dorostu teď do Salcburku vyrazí karlovarský Vojtěch Čihař, mladoboleslavská dvojka střelce Adama Kurky s nahrávačem Vojtěchem Beranem nebo ještě asi o kousek víc rozjeté pardubické duo Vít MacekDavid Krčál, které se už prosazuje i v juniorce.

Mezi staršími jsou od úvodních kol nejvíce vidět královéhradečtí Adam Novotný se Štěpánem Černým, stejně jako oni nechybí v nominaci ani Vít Záhejský nebo Tomáš Mikel. Novotný v pátek debutuje v Tipsport extralize, Mikel už nakoukl do Chance ligy.

Premiérové starty v reprezentaci čekají na pět mladíků. Mezi nimi je právě i zmiňované duo Bruslařů Kurka – Beran, dále karlovarská brankářská opora Michal Oršulák, jeho spoluhráč z obrany Kryštof Dyk a litvínovský gólman Tobias Trejbal. V sedmnáctce se ještě nepředstavili Čihař, Matěj Tuláček a Robin Švančara, ti ale mají zkušenosti z šestnáctky.

Výběr U17 bude nejprve trénovat od neděle 15. října na zimním stadionu v Písku, odkud v úterý po dopolední jednotce přejede rovnou do Salcburku na první zápas. Druhý den ho čeká odveta. Češi v obou duelech vyzvou o rok starší tým domácí akademie.

Nominace české sedmnáctky

Brankáři:
Matěj Tuláček (Pardubice), Michal Oršulák (Karlovy Vary), Tobias Trejbal (Litvínov).

Obránci:
Tomáš Mikel (Zlín), Rostislav Šilhavý (Mladá Boleslav), Kryštof Dyk (Karlovy Vary), Tomáš Malínek (Sparta Praha), David Lukas Holub, Radim Mrtka (oba Třinec), Štěpán Černý (Hradec Králové).

Útočníci:
Jakub Lev (České Budějovice), David Rozsíval (Liberec), Vojtěch Beran, Adam Kurka (oba Mladá Boleslav), David Krčál, Vít Macek (oba Pardubice), Vít Záhejský, Vojtěch Čihař (oba Karlovy Vary), Artur Matějovský (Slavia Praha), David Hrubý (Sparta Praha), Robin Švančara (Třinec), Šimon Fasner (Vítkovice), Adam Novotný (Hradec Králové).

Náhradníci:

Brankář: David Skácel (Třinec). Obránci: Lukáš Ehrenberger (Liberec), Matěj Doležel (Mladá Boleslav), Radoslav Cichoň (Sparta Praha). Útočníci: Tomáš Přibyl (České Budějovice), Viktor Wardas (Karlovy Vary), Filip Šebela, David Štulo (oba Kometa Brno), Michal Rybnikár (Třinec), Matouš Jan Kucharčík (Slavia Praha), Václav Nestrašil (Sparta Praha), Matyáš Úbl (Plzeň), Václav Raichl (Litvínov).

Realizační tým:

Manažer: Petr Hubáček
Hlavní trenér: Pavel Patera
Asistenti trenéra: David Moravec a František Ptáček
Trenér brankářů: Marek Schwarz
Video trenér: Jan Vidner
Lékař: Ondřej Houdek
Fyzioterapeut: David Matoušek
Kustod: Josef Toma

Program zápasů v Salcburku

Úterý 17. října:
18:00 EC Red Bull Salcburk U18 – Česko U17

Středa 18. října:
15:30 EC Red Bull Salcburk U18 – Česko U17

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz