BK MLADA BOLESLAV
7. 10. 2023 | Lukáš Chuchválek

B tým prohrál vysoko s Hvězdou Praha

5., sobota 7. 10. 2023
Ml. Boleslav - Hvězda Praha MBL - HVP
M l. B o l. – I nadále oslabený B tým přivítal na svém ledě pražský celek HC Hvězda Praha. Původně se měl zápas odehrát venku, avšak vinou nějakých technických potíží byl nakonec přeložen do Boleslavi. A z té si Pražané odvezli výhru po na první pohled přesvědčivém výsledku, avšak Bruslaři dokázali, byť tedy tahali po celý zápas za kratší konec, držet se soupeřem krok až do konce druhého dějství, kdy prohrávali o gól. Zlomil je až průběh třetí třetiny, kdy rozhodly povedená početní výhoda Hvězdy a nedostatek sil u zdecimovaného kádru boleslavského B týmu.
Ml. Boleslav: Toman – Bílek, Kadeřábek J. (A), Zvolenský, Bartoš – Prokop, Kerda, Kadeřábek T. (A) – Hladík, Mareš, Vondrlík (C) – Ficek, Čermák, Tregl
Hvězda Praha: Vokatý – Adam, Strnádek, Chvála (A), Grim, Janásek, Klement – Velas, Slavata, Šnaidauf – Cvikl, Procházka, Klečka (C) – Veverka, Veselý, Poljanyčka
Branky a nahrávky: 12. Bartoš (Kadeřábek T., Prokop), 29. Prokop (Bartoš), 39. Ficek (Bílek) – 6. Klement (Procházka), 8. Veselý (Slavata, Velas), 32. Klečka (Klement), 35. Cvikl (Procházka, Veverka), 41. Veverka (Adam, Klement), 43. Šnaidauf (Poljanyčka), 44. Velas (Strnádek), 48. Poljanyčka, 50. Velas (Slavata, Veselý). Rozhodčí: Hrčka — Vlasjuk, Borkovec. Vyloučení: 5:8. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:9.

Komentář

Od začátku byl k vidění pěkný útočný hokej, v němž však byla efektivnější Hvězda. Poté, co Pražané ustáli oslabení, pokropili Bruslaře studenou sprchou díky nenápadné dalekonosné ráně Marka Klementa, jenž zamířil k protější pravé tyčce a gólman zasáhl pozdě. Dvě minuty poté tahal Daniel Toman puk ze sítě podruhé, když hráči Hvězdy utahali Bruslaře dlouhou útočnou fází, kdy Veselý nejprve neuspěl obkroužením gólmana, pak obdobně u levé tyče neuspěl Chvála. Když už byla Boleslav v podstatě utavena, chopil se puku opět Štěpán Veselý a trefou pod šibenici nedal Tomanovi šanci. Tato trefa ale Bruslaře vyburcovala ke zlepšení výkonu, efektivnějšímu zakončování a také k potrestání chyby soupeře. Přesněji dvou chyb, protože nejprve se Hvězda nechala vyloučit, pak zapomněla na Libora Bartoše u pravé tyčky, jenž jen holí usměrnil letící puk do poloprázdné brány už po deseti sekundách od startu početní výhody. A na druhé straně Daniel Toman předvedl několik vynikajících zákroků, při nichž víceméně složil reparát za začátek. Hvězda využívala zprvu chyb Boleslavi, ale sama jich dost napáchala a měla štěstí, že Boleslav v trestání nebyla tolik efektivní. Další početní výhodu totiž už neproměnila.

V druhém dějství zprvu oba celky neúspěšně ostřelovaly bránu soupeře. Pak následovaly nedisciplinovanosti a tedy i vylučování. Hráčům Hvězdy se to opět vymstilo, neboť Jan Prokop sice ne tak rychle jako jeho spoluhráč předtím, ale přece zužitkoval přesilovou hru trefou puku mezi Vokatého tělo a ruku zblízka pod víko. Z vyrovnání se však Bruslaři dlouho neradovali, neboť soupeř zabral směrem dopředu a po vyšachování obrany, jež byla v podstatě uklizena z předbrankového prostoru, pálil ze středu nejprve Jan Klečka a za pár minut potom v prakticky totožné situaci Matouš Cvikl, jenž zamířil do odkrytého prostoru na levé straně. Poté si zahráli přesilovku poprvé i Pražané, ale vymysleli pouze zkrácení početní výhody kvůli vlastnímu faulu. Jakmile byli Bruslaři kompletní, opět udeřili a důrazem před bránou se uplatnil Milan Ficek, jenž odněkud vyndal kotouč, který v závaru neměl Vokatý pod kontrolou, a procpal ho za brankovou čáru. Poté byla nedisciplinovaná pro změnu Boleslav a darovala soupeři dvojnásobnou přesilovku těsně před odchodem do kabin.

A to se ukázalo být ve třetí třetině fatální. Při dvojnásobném oslabení totiž Bruslaři popáté inkasovali, když se trefil po několika předešlých neúspěšných pokusech Ondřej Veverka. Boleslav musela za tohoto stavu 3:5 otevřít hru, a tak soupeř v krátkém sledu nasypal ještě další dva góly. Nejprve v brejku skóroval Ondřej Šnaidauf, jenž zamířil nechytatelně k pravé tyči. V dalším sledu událostí pak zvyšoval ještě Benjamin Velas, kterému se povedlo střelit puk pod Tomana, jenže vyklouzl zpod něj až za brankovou čáru. Otřesená Boleslav se v této chvíli již nezmohla na odpor a v často přerušované hře Hvězda navýšila nakonec na konečných 3:9, když nejprve námaz Bruslařů zpoza brány Pražanů do mezikruží při snaze útočit zachytil Oleksandr Poljanyčko, který s pukem přesprintoval celé kluziště a blafákem rozhodil a překonal Tomana. Ten pak marně pokusem zalehnout kotouč zabraňoval tomu, aby poslední branku dal, v zápase už podruhé, Benjamin Velas. Zbývalo ještě deset minut do konce, ale v této fázi už žádná další branka nepadla, třebaže se hrály ještě tři přesilové hry.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar: Bohužel, jak zápas dopadl. Musím však klukům poděkovat za srdnatý výkon, protože už třetí zápas po sobě táhneme ve dvanácti až třinácti lidech. Nemohu prostě říct nic špatného. Kluci zápas neodevzdali, i když ten výsledek tak nevypadá, ale po dvou třetinách jsme prohrávali o gól. Měli jsme spoustu šancí, které jsme neproměnili. Kdybychom je proměnili, mohlo by to nakonec být trochu jinak a třetí třetina se také mohla vyvíjet jinak. Zlomilo se to prostě v té přesilovce soupeře pět na tři. Pak už jsme nenašli a neměli tolik sil, abychom zvrátili ten zápas.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.