InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VIDEO: Táborsko zdemolovalo rezervu Sigmy šesti góly! Tolik branek klub ve druhé lize ještě nedal

Táborsko rozneslo rezervu Sigmy Olomouc 6:2. , Autor: Josef Janda

Táborsko rozneslo rezervu Sigmy Olomouc 6:2.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Sobotní zápas mezi Táborskem a Sigmou Olomouc B byl soubojem dvou celků, které ve dvou posledních kolech vůbec neskórovaly. Málokdo tedy asi očekával, že při jejich vzájemném utkání padne hned osm branek, přičemž Táborsko se zapíše do své vlastní historie… Táborští smetli svého soupeře už v první půli, kdy se prosadili čtyřikrát. Svěřenci trenéra Romana Nádvorníka vyšroubovali během druhé půle náskok až na šestigólový a mohli směle vyhlížet jak další nulu pro gólmana Pastornického, tak nejvyšší vítězství celé letošní druholigové sezony, jelikož o pět nebo více branek ještě nikdo letos nevyhrál. Ani na jednu z těchto met nakonec Táborsko nedosáhlo, do historie se ale zapsalo úplně jinak.

 

Hanáci v 84. minutě nejprve snížili a v nastavení přidali ještě mimořádně laciný gól na konečných 6:2. Tento výsledek se ale přece jen do kroniky Táborska zapsal výrazným písmem. Na úrovni druhé nejvyšší soutěže ještě klub od svého vzniku v roce 2012 šest branek v jednom utkání nevstřelil. Trefa Pavla Svatka z 80. minuty po Syllově nahrávce je tak do jisté míry historická. Táborsko vstřelilo šest branek sice 3. listopadu 2019 proti Vltavínu (6:1), to ale klub nastupoval po sestupu v předchozí sezoně pouze v ČFL.

Trenér Roman Nádvorník měl z prolomení střelecké nemohoucnosti v posledních kolech velkou radost a nechal se po vítězství 6:2 vyhecovat fanoušky i svými svěřenci dokonce k rybičce... Jeho skok do trávy si můžete prohlédnout v přiloženém videu.

Nádvorníkovy svěřence teď čeká reprezentační přestávka, kterou stráví na 4. místě pouze o skóre za Vlašimí okupující barážovou příčku. Další utkání sehraje Táborsko v sobotu 21. října na stadionu Opavy.

FC Silon Táborsko – SK Sigma Olomouc B 6:2 (4:0), branky: 37. a 72. Kateřiňák, 12. Šašinka, 30. Bláha, 45+2. Koné, 80. Svatek – 84. Langer, 90+1. Mikulenka, rozhodčí Vokoun – Pochylý, Žurovec, ŽK (2-3): 51. Varačka, 54. Dordič – 51. Slavíček, 54. Langer, 76. Křišťál, 753 diváků.

FC Silon Táborsko: Pastornický – Plachý, Koné, Foltyn, Tusjak – Bláha (76. Sylla), Skopec (83. Sojka), Kateřiňák, Dordič (83. Zeman) – Varačka (64. Kalousek), Šašinka (76. Svatek).

SK Sigma Olomouc B: Koutný – Slavíček (62. Křišťál), Bednár, Vepřek (62. Matys), F. Uriča – Langer, Mikulenka, Přichystal (62. Muritala), Šíp (80. Hadaš), Moses (80. Grečmal) – Fabiánek.

Ve středečním Týdeníku Táborsko si přečtete k duelu mezi Táborskem a Sigmou Olomouc B další podrobnosti.

Trenér Táborska Roman Nádvorník zhodnotí úspěšný zápas a okomentuje i závěr, kdy jeho svěřenci přišli o nulu.

Střelec dvou branek Jiří Kateřiňák se ohlédne nejen za svými úspěchy, ale i za prací celého týmu.

Chybět nebude ani oblíbená glosa fotbalového experta Týdeníku Táborsko Karla Ilčíka.

Trenér Táborska Roman Nádvorník předvedl publiku rybičku:

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace