Světový pohár v triatlonu poprvé zavítal do Říma. Kuříková finišovala na 26. místě, Hrušková byla 37.

Světový pohár v triatlonu poprvé zavítal do Říma. Kuříková finišovala na 26. místě, Hrušková byla 37.

Světový pohár v triatlonu se poprvé uskutečnil v Římě. U této premiéry nechyběly v hlavním městě Itálie ani dvě české reprezentantky – Petra Kuříková obsadila 26. místo, Alžběta Hrušková byla 37. Nejvíce bodů do olympijské kvalifikace si v sobotu 7. října za vítězství připsali Němka Nina Eimová a Portugalec Vasco Vilaca.

Poslední letošní závod Světového poháru na evropském území se uskutečnil v Římě, kde se závodilo na distancích sprint triatlonu. Po plavecké části, která se uskutečnila v jezeře Lago dell’EUR, šla Kuříková z vody na 28. místě, Hrušková byla jen o pět příček a pět vteřin horší.

Cyklistickou část pak obě české závodnice zakončily ve skupině na 24. až 35. pozici.

Kuříková si z ní doběhla pro konečné 26. místo, z něhož ztratila na vítěznou Němku Eimovou dvě minuty a dvacet vteřin. Hrušková proběhla cílovou rovinkou na 37. místě se ztrátou čtyř minut a devíti vteřin.

„Závod to byl velmi hektický. Povedlo se mi držet dobrou pozici ve vodě, ale u bójek jsem se zapletla do boje s ostatními soupeřkami. Vzalo mi to hodně sil, které mi chyběly na začátku cyklistiky. První dva kilometry na kole byly o rozhodnutí, jestli jet v plném riziku do zatáček nebo riskovat ztrátu skupiny. Hlava mi bohužel nedovolila jet přes hranu, tudíž mi skupina ujela. S umístěním spokojená nejsem, ale dnes mě spíš limitoval strach na kole než moje výkonnost,“ řekla Kuříková.

Světový pohár bude pokračovat o víkendu 14. a 15. října, kdy se bude závodit v čínském Chengdu, kde se představí Tereza Zimovjanová, a brazilské Brasílii, kde se na start postaví Petra Kuříková.

Výsledky

Světový pohár, Řím (Itálie), 7. října 2023

Ženy: 1. Nina Eimová (Něm.) 59:26, 2. Marlene Gomez-Göggelová (Něm.) 59:31, 3. Cathia Schärová (Švýc.) 59:35 … 26. Petra Kuříková 1:01:54, 37. Alžběta Hrušková 1:03:43

Kompletní výsledky najdete zde.