Galerie Harfa nabídne digitální hřiště Initi Playground

neděle, 8. října 2023, 07:30 Aktuality, Retail MediaGuru

V obchodním centru Galerie Harfa je nově možné navštívit digitální hernu Initi Playground.

Z digitální herny Initi Playground v Galerii Harfa, zdroj: Galerie Harfa

Z digitální herny Initi Playground v Galerii Harfa, zdroj: Galerie Harfa

Pražské obchodní centrum Galerie Harfa nově otevírá digitální hernu Initi Playground. Ve 2. patře naproti jídelní zóně Gurmán Harfa zde mohou na dvou zdech malí i velcí zájemci vyzkoušet několik velkoformátových multidotykových her, které je vytrhnou z reality a zapojí do společného klání.

„Jsme rádi, že můžeme našim návštěvníkům nabídnout další opravdu unikátní zážitek. Jsme první obchodní centrum v republice a jedna ze dvou pražských lokací, která nabízí volně dostupné digitální hřiště tohoto typu. Věříme, že herna Initi Playground přitáhne řadu hravých zájemců, malých i velkých, kteří si rádi zpestří návštěvu u nás touto zábavnou formou,“ říká Martina Tlustá, marketingová manažerka Galerie Harfa. 

Herna je přístupná každý den od 10 do 19 hodin. Každý, kdo se bude chtít aktivně zapojit do hry, zaplatí za každou minutu 2 koruny, čtvrt hodiny intenzivní zábavy tak stojí 30 korun. Na dvou stěnách si návštěvníci mohou vyzkoušet až pět virtuálních her a nechat se vtáhnout například do vesmíru nebo do prostředí městečka na divokém západě. Aplikace je schopna zpracovat vstupy více hráčů současně a limituje ji tak pouze daný prostor. V Galerii Harfa se může do společného klání zapojit až 20 lidí. 

„V rámci Initi konceptu využíváme moderní technologii a zároveň vtahujeme účastníky hry přímo do děje. Při hraní zapojují mozek, trénují pohotovost a zároveň se musí hýbat. Dokážeme děti zvednout od mobilů a počítačů a zapojit je do aktivní hry,“ vysvětluje Dan Gregor, který řeší výtvarnou stránku Initi Playground. Děti jsou podle něj důležitou skupinou, na kterou koncept Initi cílí a může je oslovit nejen v rámci herních koutků jakým je nové hřiště v Galerii Harfa, ale do budoucna i v rámci interaktivních velkoplošných programů ve školách a vzdělávacích institucích. 

Initi koncept vznikl jako platforma rozšířené reality pro velkoplošné aplikace na rovných stěnách. Jde o propojení videomappingu a hry, ale lze jej použít i pro jiné účely, například jako tréninkové prostředí pro sportovce. 

-stk-