InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nová výstava v Muzeu fotografie nahlíží do života Otevřených Oken

JINDŘICHŮV HRADEC – V letošním roce slaví spolek Otevřená Okna dvacáté narozeniny. Organizace podporuje osoby s postižením nebo rodiny a seniory v aktivním, smysluplném a důstojném způsobu života, napomáhá jejich zapojení do běžných společenských aktivit a vytváří nové příležitosti pro seberealizaci a osobní růst. V uplynulých letech začala spolupracovat s fotografem Jaroslavem Havlíkem, který život klientů i pracovníků zdokumentoval.

Snímky jsou nyní až do konce roku vystavené v Muzeu fotografie a moderních obrazových médií v Jindřichově Hradci v expozici nazvané Jsme s vámi 20 let.

„Umístění výstavy v našem muzeu je pro mě svým způsobem i osobní záležitost, protože jsem u vzniku Otevřených Oken stála a chvíli jsem byla i čestným předsedou občanského sdružení. Když jsem potom působila na odboru školství, tak jsem se snažila pomáhat, jak jen to šlo. Cítím v tom tedy určitou symboliku, že tu můžu stát a že naše muzeum je součástí oslav dvacátých narozenin Otevřených Oken," uvedla ředitelka Vzdělávacího a kulturního centra Jindřichův Hradec Jitka Čechová.

„Dvacet let je hodně dlouhá doba v našich životech. I v životech všech, kterým pracovníci Otevřených Oken pomáhají, kteří neměli v životě takové štěstí a mají před sebou řadu překážek. Pravdou je, že ve svých životech hodně změnit můžeme, ale také hodně změnit nemůžeme. Proto se zkusme věnovat alespoň tomu, co změnit můžeme, snažme se udržovat dobré vztahy a projevujme pozornost a vnímavost jeden k druhému. A to všechno dobré, co v sobě každý z nás má, přímo vyzařuje z fotografií Jaroslava Havlíka, které budou v našem muzeu k vidění až do konce roku," dodala ředitelka.

„Výstava Jsme s vámi 20 let je ohlédnutím za naším životem. Jaroslav Havlík momentálně žije v Člunku a vystavoval už různě po světě. My se ze spolupráce s ním, která trvá asi dva roky, velmi radujeme. Setkání s ním trošku zpomalila náš běh o závod. Trochu jsme se podívali sami sobě i klientům do tváří. A právě tyto tváře jsou v Muzeu fotografie vystavené," připomněla ředitelka Otevřených Oken Drahomíra Blažková.

„Děkuji, že jste mě zapojili do tohoto projektu. Poznal jsem prostředí, které pro mě dosud bylo neznámé. Hodně mě obohatilo," řekl Jaroslav Havlík, autor snímků, které tentokrát nevznikaly digitální technologií

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace