Štáb CNN pod palbou: Úkryt na hranicích Izraele a Gazy našli v příkopu, natáčet nepřestali

Štáb CNN se nedaleko Pásma Gazy ocitl pod palbou.

Štáb CNN se ocitl nedaleko Pásma Gazy pod palbou

Dramatické chvíle zažila hlavní mezinárodní korespondentka CNN Clarissa Wardová na hranicích Izraele s Gazou. Společně se svým štábem se ocitla pod palbou. Skupina se dala okamžitě na útěk do bezpečí, které našli v nedalekém příkopu. Bez zranění se po utišení palby vypravili ukázat, jak situace na místě vypadá.

Wardová se se štábem nacházela přímo na hranicích Izraele a Gazy, když jim přímo nad hlavou létaly rakety. Namísto zjišťování následků po útocích se tak skupina musela urychleně dostat do bezpečí.

Vlastní útěk zachytili na kameru. Úkryt jim poskytl nedaleký mělký příkop, do nějž urychleně skočili a čekali, až rány a výbuchy přejdou. „Odpusťte mi mé lehce nevkusnou pozici, ale právě teď nedaleko od vypustili masivní salvu raket. Museli jsme se proto ukrýt u silnice. Jsme asi jen pět minut daleko. Gaza je za námi,“ líčila Wardová v leže do kamery.

ČTĚTE TAKÉ: Nezabíjejte mě, křičela Noa. Teroristé ji unesli z festivalu hrůzy v Izraeli, otec je zničený

„Nad námi je slyšet velké množství trysek. Také jsme slyšeli, jak Železná kupole (mobilní systém izraelské protivzdušné obrany, pozn. red.) zachytila řadu raket, které nám svištěly nad hlavou a dopadaly kousek od nás,“ pokračovala reportérka.

Štáb na místo původně dorazil se záměrem natočit následky útoků. „Ozbrojenci Hamásu přijeli na pickupu. Šlo o první místo, kde prolomili hraniční zeď. Kamkoliv se pak vydali, tam začali střílet,“ popsala Wardová. Jakmile rány utichly, vydala se s týmem natočit silnice, na níž ozbrojenci zahájili o víkendu první palbu.

Tagy: