10. října 2023 • 13:53

Slovenská šampionka se vrací! Zkouška na ME, ve hře je i Nové Město

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trojnásobná olympijská vítězka Anastasia Kuzminová oznámila návrat k biatlonu. Devětatřicetiletá slovenská reprezentantka se příští rok v lednu představí na mistrovství Evropy v Osrblie. Na webu o tom informoval slovenský svaz.



Olympijská šampionka Kuzminová ohlásila na příští rok návrat k biatlonu

Kuzminová ukončila kariéru před čtyřmi lety a věnovala se trénování mládeže. „A v posledních letech jsem se cítila spíš jako jejich sparing partnerka než jako jejich trenérka,“ uvedla biatlonistka, která má také tři olympijská stříbra.

„Udržovala jsem se v kondici, aby se za mnou mladí mohli potáhnout a delší dobu se mi v hlavě objevovala myšlenka, jestli bych na to zase měla. Mám za sebou víc návratů, ale tenhle bude jiný a opravdu náročný,“ dodala.

Kuzminová už v roce 2015 kvůli těhotenství vynechala sezonu. Po návratu získala na hrách v Pchjongčchangu 2018 jednu zlatou a dvě stříbrné medaile. Rok nato triumfovala i ve sprintu na mistrovství světa.

Mistrovství Evropy v Osrblie se uskuteční od 24. do 28. ledna. „Fanoušci biatlonu na Slovensku si nemohli víc přát. Na domácích závodech uvidí takovou famózní sportovkyni a profesionálku, jakou je Nasťa,“ uvedl šéf slovenského svazu Peter Vozár.

Po šampionátu se Kuzminová rozhodne, jestli bude v návratu pokračovat i v závodech Světového poháru nebo na mistrovství světa, které se příští rok v únoru bude konat v Novém Městě na Moravě.

„Hodně fanoušků mi říkalo: Nasťo, ty tak dobře vypadáš, proč se nevrátíš? Jenže dobře vypadat a trénovat na víceméně amatérské úrovni neznamená, že můžete soutěžit na světové úrovni,“ řekla Kuzminová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud