Mary Kay podporuje novou generaci žen ve vědě

V roce 2020 společnost Mary Kay spustila celosvětový grantový program Young Women in STEM (science, technology, engineering, and mathematics), aby pomohla podpořit zájem mladých žen o vzdělávání v oblasti vědy a techniky. Podle UNESCO, Organizace Spojených národů pro vzdělávání, vědu a kulturu, jsou ženy stále nedostatečně zastoupeny ve vědeckých oborech, jako je výpočetní technika, digitální informační technologie, inženýrství, matematika a fyzika.

Společnost Mary Kay jako celosvětový lídr v oblasti posilování postavení žen a inovací ve vědě každoročně vyhlašuje šest příjemkyň grantového programu Young Women in STEM ve věku 10 až 21 let z celého světa. Finančním stipendiem tak podporuje mladé ženy, které studují nebo se aktivně věnují vědeckému výzkumu a technologiím. "Společnost Mary Kay se zavázala posílit a inspirovat další generaci žen k tomu, aby se věnovaly svým vášním. Ženy jsou v oborech STEM stále nedostatečně zastoupeny. Tuto mezeru můžeme zmenšit tím, že mladým ženám poskytneme zásadní příležitosti ke vzdělávání a objevování profesních možností v oborech STEM, které je zajímají," říká Dr. Lucy Gildea, ředitelka pro inovace, výzkum a produkty společnosti Mary Kay.

SLOVENKA OBJEVUJE MOŽNOSTI LÉČBY RAKOVINY PRSU BEZ CHEMOTERAPIE

V aktuálním grantovém programu Mary Kay získala stipendium talentovaná gymnazistka Ľudmila Kvašňovská (18) ze Slovenska. Ľudmila se zabývá výzkumem lipozomů a jejich schopností dosáhnout účinné léčby rakoviny prsu. Na svém projektu Výroba inteligentních nanočástic pro léčbu rakoviny prsu s využitím hydrofobních cytostatik začala pracovat během letní školy ve výzkumném centru Středoevropského technologického institutu CEITEC v Brně. "Fascinuje mě možnost zlepšit lidský život. Jelikož je mým oborem zájmu především klinický výzkum, přitahuje mě zejména pokrok v oblasti nových a inovativních způsobů léčby závažných onemocnění, jako je rakovina," říká Ľudmila o své vášni pro vědu.

Edita Szabóová, generální ředitelka společnosti Mary Kay ČR/SR, informovala Ľudmilu o finančním stipendiu a ocenila její celosvětový úspěch a odhodlání. "Ľudmila je inteligentní a talentovaná mladá dáma, která reprezentuje Slovensko a mladou generaci vědkyň ve světě. Ve svém výzkumu se navíc věnuje inovacím v léčbě rakoviny, což je jedna z oblastí společensky odpovědných projektů, které Mary Kay celosvětově podporuje. Grantový program Young Women in STEM je nejen investicí do budoucnosti těchto talentovaných žen, ale také do budoucnosti celého lidstva. Jejich odhodlání, kreativita a oddanost vědě a technologiím přinesou nové objevy, které nás mohou posunout vpřed a vytvořit lepší a udržitelnější budoucnost. Jsem nesmírně hrdá na to, že máme možnost podpořit Ľudmilu Kvašňovskou v jejím výzkumu, který bude mít v moderní medicíně obrovský globální význam."

V roce 2022 se Ľudmila Kvašňovská stala vítězkou národního finále Festivalu vědy a techniky AMAVET (Asociace pro mládež, vědu a techniku). Díky svému vítězství postoupila na mezinárodní soutěž projektů pro středoškoláky Regeneron ISEF (International Science and Engineering Fair) v Dallasu. Z 1600 projektů v kategorii Materials Science získala Ľudmila úžasné čtvrté místo. Ve svém výzkumu pokračuje a v současné době se připravuje na další vědecký veletrh, který se bude konat letos na podzim.

Více informací najdete na www.marykay.cz

Společnost Mary Kay slaví 60. výročí

Mary Kay Ash, jedna z prvních podnikatelek, založila svou vysněnou kosmetickou společnost v roce 1963 s jediným cílem – obohacovat životy žen. Tento sen se rozrostl na multimiliardovou společnost s miliony nezávislých kosmetických poradkyň a poradců ve více než 35 zemích světa. Již 60 let podporuje společnost Mary Kay skrze vzdělávání, mentoring a inovace ženy v tom, aby si mohly tvořit svoji vlastní budoucnost. Společnost investuje do vědeckého výzkumu a výroby produktů péče o pleť, dekorativní kosmetiky a vůní. Mary Kay usiluje o zachování životního prostředí pro budoucí generace, poskytuje podporu a pomoc ženám s rakovinou, bojuje proti domácímu násilí a povzbuzuje mladistvé k tomu, aby následovali své sny.

Společnost Mary Kay byla vyhlášena společností Euromonitor za #1 značku přímého prodeje pleťové a dekorativní kosmetiky na světě*.

*"Zdroj: Euromonitor International Limited; Beauty and Personal Care 2023 Edition, hodnota prodeje v RSP, údaje za rok 2022".

Klíčová slova ČR-věda-kosmetika-společnost-komunikace-ženy-ocenění-Mary Kay

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
IT, telekomunikace
Chemický a farmaceutický průmysl
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.