Hlavní obsah
Cestování

Rakousko: Vyhlídky, které si zamilujete

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavla Hladečková

Rakousko

Plánujete ještě nějaký pěší výlet do Rakouska? Tohle jsou dvě místa, která byste rozhodně měli přidat na seznam.

Článek

5 Fingers

Foto: Pavla Hladečková

5 Fingers

Vyhlídka, která jednoznačně stojí za to. Navíc z tohoto místa hravě uděláte celodenní výlet. Velké a bezplatné parkoviště najdete hned u lanovky, která vás vyveze až nahoru. Jen počítejte s tím, že za výjezd si trochu připlatíte. Vstupenky pro dvě osoby nás vyšli na 1.900 Kč, ale samozřejmě záleží na aktuálním kurzu.

Foto: Pavla Hladečková

5 Fingers

My jsme tohle místo navštívili na začátku června a pro někoho možná překvapivě nás tam čekal ještě sníh, ale žádná velká zima, naprosto v pohodě se tam dalo pohybovat v mikině. Na samotném vrcholu je restaurace (když jsme místo navštívili, byla tedy zavřená), v budově lanovky najdete suvenýry s pohledy a poštovními známkami a najdete zde i záchody. Celkem nové a hlavně čisté.

Foto: Pavla Hladečková

Rakousko

Na samotnou vyhlídku je to cca 15 min chůze a nemusíte se bát žádného velkého kopce. Ovšem rozhodně to není jen o vyhlídce a hurá dolů. Je zde celá řada cestiček, menších vyhlídek a různých „foto atrakcí“. Takže pár hezkých kilometrů tady nachodíte v pohodě.

Foto: Pavla Hladečková

5 Fingers

Dachstein Skywalk

Foto: Pavla Hladečková

Dachstein Skywalk

Tohle místo stojí za návštěvu, i když nesledujete seriál Záchranáři z hor. Je to velmi zajímavé místo, ale podle různých recenzí je velmi nevyzpytatelné, jaké počasí se vám zrovna podaří vychytat. My jste tohle místo také navštívili v červnu, byla zde mlha jak mlíko a hromady sněhu. Takže vzhledem k blížícímu se létu byl tento výlet i přes mlhu velkým zážitkem.

Foto: Pavla Hladečková

Dachstein Skywalk

Doporučení: Vyhlídka se nachází ve výšce 3000 metrů nad mořem, takže rozhodně sledujte předpověď počasí. Během naší návštěvy byla teplota těsně nad nulou a mrholilo, což znamenalo, že byla celkem vlezlá zima. Mnoho turistů, kteří jeli s námi nahoru, mělo na sobě pouze mikiny a krátké kalhoty a kvůli počasí se museli okamžitě otočit a sjet dolů.

Když se na toto místo vydáte autem, dojedete k příjezdové cestě, přes kterou jsou brány s automatem na parkování. Parkovací lístek si rozhodně uchovejte. Pokud vyjedete až nahoru na Skywalk, můžete lístek potvrdit v automatu a parkování pro vás bude zdarma.

Samotné parkoviště je umístěno u lanovky a je velké, takže parkovacích míst je dostatek. Počítejte však s tím, že parkoviště i lanovka se nacházejí v nadmořské výšce asi 2000 metrů, takže autem projedete poměrně strmým stoupáním a na cestě na vás čeká celá řada ostrých zatáček, které budete muset projet na první rychlost.

Foto: Pavla Hladečková

Rakousko

Lístek na lanovku pro dvě osoby vyjde na cca 2600 Kč (záleží na aktuálním kurzu). Pokud tedy chcete ušetřit, jednoznačně doporučujeme zakoupení Summer card, která zahrnuje celou řadu vstupů zdarma. Je důležité si všechny výhody této karty pořádně nastudovat a využít je co nejvíce. Pozor, pokud budete kupovat lístek, můžete si vybrat mezi lístkem na lanovku a lístkem na Skywalk.

Skywalk je skleněný most, což je jednoznačně hlavní atrakce na Dachsteinu. Vstupenku na Skywalk můžete zakoupit i nahoře, před vstupem na most.

Most můžete projít pouze v jednom směru a po cestě zpět můžete navštívit jeskyni s ledovými sochami, ale zde už je opravdu velmi chladno.

Nahoře je samozřejmě i restaurace a překvapivě nejsou ceny nijak nadměrné. Můžete si tedy vychutnat jídlo ve výšce 3000 metrů nad mořem. Zároveň zde můžete zakoupit pohledy a odeslat je přímo z restaurace s razítkem z této výšky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz