Láryš v premiéře zavřel klec a šestnáctka slaví druhou výhru

Jan Láryš v utkání reprezentace U16 se Salcburkem | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

11. října 2023, 18:10

Martin Voltr

Také na druhý pokus získali čeští reprezentanti do 16 let v akademii Salcburku vítězství. O rok starší domácí výběr porazili 3:0, čisté konto vychytal Jan Láryš.

Porubský brankář má jednu z nejzábavnějších masek na české scéně. Na levé straně Homer Simpson, na pravé zase Bart, na bradě „milášek“ z Pána prstenů... A vzadu velká dopravní STOPka.

Teď Jan Láryš ve své reprezentační premiéře stopnul všechny střelce domácího Salcburku.

Jestliže v úterý vybruslil národní tým z první třetiny s cenným remízovým stavem, tentokrát dokonce vedl, ačkoli hrál tři oslabení a jedno z nich – kompletní – ve třech hráčích. Ve dvanácté minutě se přesnou tečí prosadil Lukáš Slavík.

Ten tedy skóroval v obou utkáních, což se povedlo i Vojtěchu Švancarovi. Jeho trefa zkraje druhé třetiny mohla český výběr trochu uklidnit. Ve druhé polovině duelu se navíc vyvaroval faulů a na ubráněný nápor Salcburku v úvodu třetí části odpověděl přesnou střelou Jan Kerbler.

Než se Láryš mohl radovat z bezchybného debutu, děkoval své tyčce. Domácím pochytal 35 střel!

Svěřenci Milana Razýma vyhráli v Rakousku oba zápasy, byť zcela rozdílnými výsledky 6:4 a 3:0. Teď budou trenéři znovu sledovat výkony hráčů v dorostenecké extralize a zanedlouho oznámí nominaci na tři zápasy v Kravařích.

EC RED BULL SALCBURK U17 – ČESKO U16 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Slavík (Hora, Vaněček), 22. Švancar (Huk), 44. Kerbler.
Rozhodčí: Walluschnig – Dummermuth-Haas, Vierthaler.
Vyloučení: 1:5.
Bez využití.
Střely na branku:
35:24 (11:6, 9:10, 15:8).
Salcburk: Kaiser – Prast, Warnecke, Wijacki, Schroth, Bärnthaler, Simovic – Langmeier, Oberhauser, Kessler, Kolarik, Pohle, Hutzinger, McGovern, Heimel, Koller, Kaufmann. Trenér: Aarnio.
Česko: Láryš – Cífka, Kamas, Vaněček, Hora, Skyba, Reisnecker, Studnický, Zmrhal – Kerbler, Slavík, Ryšavý – Bělohorský, Tomek, Hrček – Slováček, Huk, Švancar – Brzák, Vondruška. Trenér: Razým.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz