Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii

Televize Seznam vsadila na klasické české filmy a seriály a jak se zdá, vyplácí se jí to. Sáhla i do archivu České televize a vybrala si z něj jeden ze seriálových evergreenů osvědčeného hitmakera, scénáristy Jaroslava Dietla „Velké sedlo“. Jeho děj se odehrává v prostředí velké vodní přehrady a ve své době byl především díky hercům velmi populární.

-reklama-


A je zajímavé porovnat, jak dnes vypadají jeho hlavní aktéři: Pavel Nový, Vítězslav Jandák, Jana Krausová nebo Jitka Smutná. Opět se přitom potvrzuje, že čas se více podepisuje na mužích než na ženách a těm dokonce leckdy svědčí. Platí to právě o Jitce Smutné, která se s přibývajícími lety proměňuje v štíhlejší a elegantnější dámu a v sedmdesáti letech jde z jedné role do druhé.

Můžeme se o tom přesvědčit například v seriálu televize Nova „Ulice“, v němž decentně hraje lesbicky orientovanou Marii. Jitka Smutná se přitom netají, že stejné to má i ve svém soukromém životě. Před deseti lety veřejně přiznala, že žije s partnerkou.

Výměna partnerů

Rovněž Jana Krausová, která coby půvabná svobodná matka Ivana popletla hlavu hráznému Palyzovi, je rok před sedmdesátými narozeninami stále velmi krásnou ženou. Dnes se však už věnuje více své profesi výtvarnice než herečky.

Také ona na sebe nechtíc přilákala pozornost kvůli svému soukromí, když provedla výměnu partnerů a Jana Krause, s nímž má dva syny, Adama a Davida, v tichosti vystřídal Karel Roden. Ačkoliv už ani s ním nežije, se svými bývalými partnery i jejich dětmi vychází výborně. A chlubí se, že nejmladší syn Jana Krause Jáchym si ji chtěl vzít za ženu. V zajímavém rozhovoru pro web „Idnes.cz“ se přiznala, že na „Velké sedlo“ vzpomíná velmi ráda.

Kdeže loňské sněhy jsou

Věk se zato nemilosrdně podepsal na Pavlu Novém a Slávkovi Jandákovi, tím spíše, že ve své době patřili mezi velké mužské idoly. Nový měl navíc díky „klaďasovi“ Palyzovi spoustu ctitelek. Na nepřízeň fanynek si nemohl stěžovat ani Jandák. Ten stále těžil z pověsti prince nebo českého Jamese Deana, byť už tehdy začínajícího lehce chátrat.

Dnes už se ani princi, ani slavnému americkému herci tento šestasedmdesátiletý penzista a bývalý ministr kultury nepodobá ani náhodou. Že je dnes opravdu k nepoznání, dokazuje nová česká komedie „Policejní historky“, v níž si po čase zahrál.

Zdroj: Česká televize, Idnes.cz, ČSFD.cz, TV Seznam

-reklama-