Pomáhá ředitel CIA Bill Burns Ukrajině vyhrát, nebo ji blokuje?


Ukrajina  nevyhrává. Hrdinští  heroové, často s nacistickými  symboly  na  pažích, hrudích, helmách , uniformách, technice a především v  duších  – aby  bylo jasno , netvrdím, že  všichni, ale  určitě  v nezanedbatelném a nepřehlédnutelném množství nějak  nedokáží  srazit  věčně  opilého neschopného, vyděšeného, hloupého  poloasijského mužika. A  to ani když  jsou heroové , hořící pro demokracii a  naše hodnoty a pravidla vycvičení  těmi nejlepšími  instruktory  těch  nejlepších armád na světě  a vybavení   tou nejdokonalejší technikou, poskytnutou  těmito armádami, která přece  daleko překonává  primitivní  a  absolutně  zastaralé  vybavení, které  produkuje  zcela  zaostalý  průmysl  země opilých a  neškodných  mužiků.

Přesto Ukrajina  nevyhrává.  Ba  naopak,  zdá se , že  jaksi  stojí dost  možná na okraji porážky.

Shoda  okolností mne  přivedla  na  malý , ale  těžce  specializovaný  americký  web Central Asia- Caucasus Institute,  kde  dva  velmi renomovaní  ameičtí  specialisté  na Rusko a Ukrajinu opublikovali  velmi rozhořčený,  až  paličský  text ohledně  toho,  jak USA a  Západ, z jejich hlediska  NEDOSTATEČNĚ  podporuje  statečnou, demokratickou  Ukrajinu v  jejím  boji za  NAŠE  hodnoty  s  ruskými podlidmi a  jdou dokonce  tak daleko,  že obviňují  v podstatě  lidi  z nejvyššího patra  americké politiky z otevření  zrady. Konkrétně  dokonce samotného šéfa  CIA  Burnse. Ale  jako by ukazovali  až  na  Velkého bílého otce  z Washingtonu…

Je to velmi zajímavé  čtení!! Proto  vám jej  nabízím.

Originál  je k  nalezení pod  titulkem

Is CIA Director Bill Burns Helping Ukraine to Win or Blocking It?

podle  překladače

Pomáhá ředitel CIA Bill Burns Ukrajině vyhrát, nebo ji blokuje?

Téměř 600 dní ruské války na Ukrajině vyvolalo téměř 600 dní konfrontace mezi pro-U. krainské a Kreml uklidňující skupiny v rámci americké administrativy.

Dobrou zprávou je, že přátelům Ukrajiny se do značné míry podařilo překonat umělé a sebedestruktivní tabu proti podpoře Ukrajinu, kterou si USA samy vnutily. Špatnou zprávou je, že – pokaždé – se zdá, že se kyjevským americkým skeptikům daří výrazně zpomalit podporu USA.

Ve velké části oficiálního Washingtonu je skutečnost, že tisíce ukrajinských vojáků a civilistů musely zaplatit za toto otálení životy, nekomunikovatelná. Kdyby bylo před rokem na ukrajinském nebi sto nebo více stíhaček F-16, tato prokletá válka by byla nyní historií.

Mezitím si USA záhadně vědomě svázal ruce ohledně  své pomoci  obětem kriminální agrese. Americký tisk podrobně informoval o tom, jak Rusko napadlo Ukrajinu, ničí její města a vesnice a denně vraždí civilisty raketami odpalovanými z ruského území. Přesto Washington fakticky zakázal Ukrajině útočit na zdroje ruských raketových a leteckých útoků.

Žádný americký úředník veřejně nepřiznal, že tato linie byla přijata. Horší je, že někteří se chovají, jako by neexistovala. Zatímco jeho kolegové v Bílém domě přetahovali o poskytování vojenských letadel Ukrajině, ministr zahraničí Anthony Blinken jednoznačně tvrdil právo Ukrajiny použít jakoukoli zbraň, kterou má k dispozici, k vyhnání okupantů, včetně úderů na území agresora.

Osvětlující článek  zveřejněné začátkem tohoto léta v Newsweeku – „Exclusive: The CIA’s Blind Spot about Ukraine War“ od Williama Arkina, který  odhalil původ a vnitřní fungování zmateného přístupu USA.

Ředitel CIA William Joseph Burns na Bidenův příkaz navázal přímou komunikaci s ruským prezidentem Vladimirem Putinem v Moskvě již v listopadu 2021, tedy tři měsíce předtím, než Rusko zahájilo útok na Ukrajinu v plném rozsahu.

„V jistých ironických ohledech… schůzka byla velmi úspěšná,“ konstatoval vyšší  americký zpravodajský úředník pro Newsweek .

„Spojené státy nebudou přímo bojovat ani usilovat o změnu režimu,“ slíbila Bidenova administrativa. Rusko omezí svůj útok na Ukrajinu a bude jednat v souladu s nevyslovenými, ale dobře pochopenými pokyny pro tajné operace.

Ale podle Newsweeku : „Jakmile ruské síly vtrhly na Ukrajinu, Spojené státy musely rychle přeřadit. CIA, stejně jako zbytek americké zpravodajské komunity, špatně pochopila ruskou vojenskou kapacitu a odolnost Ukrajiny, když se Rusku nepodařilo dobýt Kyjev a stáhlo se ze severu.

Americká strana nicméně dodržovala určitá tajná pravidla „silničního provozu“, na kterých se Burns a Putin zjevně shodli. Washington by Ukrajině zakázal provádět údery na ruské území. A na oplátku, míněnono   celé NATO, Burns hledal a získal od diktátora slib, že nebude útočit na jeho členské členské země.

Burns se v listopadu 2022 setkal v Ankaře s šéfem ruské zahraniční rozvědky Sergejem Naryškinem a poté se má za to, že informoval ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o jeho „nedohodě“ s Rusy.

Arkin byl daleko ke kritice Burnse, ale evokoval potíže CIA s dohlížením na stále více neukázněné Ukrajince, kteří se opakovaně pokoušeli útočit na cíle jak na Ruskem okupovaném Krymu, tak v samotném Rusku.

Naryshkin prozradil , že on a Burns diskutovali, „přemýšleli a uvažovali o tom, co by se mělo s Ukrajinou udělat“ v dlouhém telefonátu 30. června, který iniciovala americká strana.

Během více než 560 dnů ruské takzvané „zvláštní vojenské operace“ a desítek tisíc zdokumentovaných válečných zločinů, případů mučení, střelby a znásilňování Burns a CIA mlčí o Rusku, zatímco zjevně  je  vyhrožováno  Ukrajině. V červenci mluvčí CIA varoval , že pokud Kyjev bude pokračovat v sabotážích v Rusku, může to mít „katastrofální následky“.

Jaké další katastrofické následky očekávají lidé v Burnově kanceláři vinou Ukrajinců?

Všechny myslitelné a nemyslitelné katastrofy se již staly v důsledku tajné dohody Burns-Putin. Přesto byl Newsweek bez sebe hrdostí na Burnsův diplomatický úspěch a vyjádřil hněv vůči  Ukrajincům za snahu bránit svou zemi tím, že porušují „základní pravidla“, která se jim Burns snažil vnutit bez jejich souhlasu.

S ruskou válkou proti Ukrajině, která se vleče a pokračuje a Ukrajinci touží prorazit s patřičnou podporou svých příznivců, měl by se nechat tento krutý stav věcí dál  pokračovat?

Oboustranná proukrajinská většina v Kongresu po prázdninách by udělala dobře, kdyby zorganizovala slyšení, na která by měla pozvat Blinkena, Burnse, Arkina a ty zdroje v CIA, které ve svém článku cituje. Měli by také pozvat poradce pro národní bezpečnost Jakea Sullivana, který zpívá ve stejné tónině jako Burns.

Slyšení by měla hledat odpovědi na následující otázky:

1. Existuje dohoda mezi vládami USA a Ruské federace o „pravidlech silničního provozu“ rusko-ukrajinské války?

2. Pokud ano, proč o nich Kongres a americký lid dosud nevěděli?

3. Pokud ne, na jakém základě Burns ukládá Ukrajině tato „pravidla silničního provozu“?

4. Měl by se Kongres vůbec zabývat Burnsovou jednání jako vlastizrádné?

Burns a Sullivan žijí ve světě, kde velmoci určují pravidla a malé země musí pokorně poslouchat. Stejně tak Putin.

Nemusíme žít v takovém světě a přijímat pravidla, která se nám snaží vnutit.

O AUTOROCH:
Dr. Frederick Starr, spoluzakladatel (s Georgem Kennanem a Jamesem Billingtonem) Kennanova institutu pro pokročilá ruská studia, je předsedou Středoasijsko-kavkazského institutu a napsal dvě desítky knih o Rusku a SSSR.

Dr. Andrei Piontkovsky je ruský vědec, politický spisovatel a analytik, člen Mezinárodního PEN klubu, který byl nucen opustit Rusko v roce 2016. Po mnoho let je pravidelným politickým komentátorem pro BBC World Service, Radio Liberty a Voice of Amerika. Piontkovsky je autorem několika knih o Putinově prezidentství. V roce 2017 získal Piontkovsky cenu Andreje Sacharova za „Odvahu v žurnalistice“.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

člověk  nad  něčím takovým, takovýmhle  výronem  naprostého  blbství  stojí  v němém úžasu!!!! Tak  pánové  Starr a Piontkowsky  soudí,  že  situace  na Ukrajině  je  ještě málo vyhrocená?  Že  jako  ještě  nejsme  na prahu  III.ww, respktive  poslední války v  lidských  dějinách,  která sice přinese  totální  zkázu  Rusku,  ale po níž nejspíš přestanou  existovat  i Spojené státy, o nějaké Ukrajině  nemluvě?

Když podobnou  dementní úvahu vypustí  jakýsi Jakub  Janda, ale  třeba  i Lipavský, Černochová, Fiala  nebo  vší moudrosti  futrál z hradu,  je  to politování hodné.  Ale  tím to končí. Když  ovšem  takhle  blábolí spoluzakladatel Kennanova  institutu, jednoho  z  nejprestižnějších  amerických think thanků a kmenový  komentátor  BBC, je  to  kriticky  na pováženou!  Kriticky.

Mír  na  Ukrajině nějak nastane. Alespoň  doufám a  věřím. Ale  vzhledem k dosud  velmi nadkritické  mase  podobně nastavených  idiotských  jestřábů  za  Atlantikem,  to  nebude mít  lehké, aby  se prodral  do popředí a  stal se jasnou prioritou.  Ani trochu. Ale  zásadní je,  že  tihle  už  jsou nyní  jasně  v defenzivě. Jinak  útok  na  šéfa  CIA  Burnse  vyložit  nelze. Už  jsou v defenzivě!!!! O tom, že  Kyjev  bude muset  jednat  se píše  stále  častěji. V  těch hlavních  západních mediích,  které  čte Bílý  barák  i centrála  EU v Bruselu…  Ani  tak  šílená persona  jako je  Jourová /díky  Babiši, díky Zemane/ si netroufne podobné  úvahy označit  za prokremelské hybridní  fake  news. Už ne. A  to je  sakra  dobrá zpráva!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.