O vítězství se ve 170 kilometrů dlouhém závodě rozhodlo až v posledních stovkách metrů, ale na okruhu okolo cílové Vicenzy se závodilo velmi aktivně po celý den. Závod pořádaný bývalým profesionálem Filippem Pozzatem končil na okruzích s cílovým stoupání ke svatyni Monte Berico (1 km, 7,4 %). Kopec s až 12% úseky museli cyklisté přejet pětkrát.

Trvalo téměř 50 kilometrů, než se Stan Dewulf (AG2R Citroën), Davide De Cassan (Friuli ASD), Brent Van Moer (Lotto Dstny) a Joey Rosskopf (Q36.5) dokázali utrhnout pelotonu a později se k nim přidali také Jonas Abrahamsen (Uno-X) a Michael Belleri (Biesse-Carrera). De Cassan a Belleri v kopcích brzo odpadl, ale nakonec se vpředu neudržel nikdo z uprchlíků. 

Jejich náskok zlikvidoval především Rafal Majka (UAE Emirates), pracující pro Marca Hirschiho. V závěrečném okruhu spolupracovaly týmy UAE Emirates, Alpecin-Deceuninck a Israel-Premier Tech. 7 kilometrů před cílem uprchlíky dostihly, ale to vyvolalo další pokusy o únik. Tentokrát za to vzal vicemistr světa na gravelu Florian Vermeersch (Lotto Dstny) a s sebou vzal Nora Tobiase Johannessena (Uno-X). 

1142466880.jpg

Daleko to však nedotáhli a tým Uno-X proto změnil taktiku a seřadil své závodníky na čelo. Jejich formaci rozbil celek UAE Emirates, který se před posledním kilometrem natlačil dopředu. Bylo jasné, že se bude rozhodovat v těžkém spurtu do strmého stoupání. Diego Ulissi a Matteo Trentin rozjeli spurt Hirschimu, ale švýcarský mistr neměl dost sil a jen sledoval, jak dopředu 150 metrů před cílem vyráží Dorian Godon (AG2R Citroen).

Vysoký Francouz měl ohromné množství energie a snadno porazil Johannessena a Vermeersche, kteří si po svém úniku stihli trochu odpočinout a zvládli spurtovat. Na čtvrtém místě dojel Corbin Strong (Israel-Premier Tech) a na pátém Hirschi.