ODHALTE SE MNOU TAJEMSTVÍ GLOBÁLNÍHO FINANČNÍHO A BANKOVNÍHO KORPORÁTU (3)

Chvátal Jaroslav

Chvátal Jaroslav

autor

13.10.2023 Exkluzivně

Rothschild, který nyní založil "rod Rothschildů" a uvědomil si, že půjčovat peníze vládám a královským rodům je mnohem výhodnější a bezpečnější než půjčovat jednotlivcům, protože půjčky jsou mnohem větší a kryté daněmi jejich národů, začal uvažovat ještě velkolepěji.

"Dovolte mi vydávat a kontrolovat peníze národa a je mi jedno, kdo píše zákony." - Mayer Amschel Rothschild

V roce 1770 se Rothschild oženil s Gutle Schnaperovou, dcerou významného obchodníka, a narodilo se jim pět dcer a pět synů. První syn Amschel Mayer Rothschild junior se narodil v roce 1773 a o rok později přišel na svět Salomon Mayer Rothschild. Po těchto dvou následoval v roce 1777 Nathan Mayer Rothschild, v roce 1788 Kalmann (Karl) Rothschild a konečně v roce 1792 Jacob (James) Rothschild. V roce 1775 začala v Lexingtonu ve státě Massachusetts americká revoluční válka. Od "rozhovorů" Benjamina Franklina s britskými bankstery a tentokrát již kolonie v důsledku tíživého britského zdanění téměř úplně přišly o stříbrné a zlaté mince a v důsledku toho se kontinentální vláda rozhodla, že nemá jinou možnost než tisknout vlastní peníze, aby mohla válku financovat.

Na začátku revoluce činila americká peněžní zásoba 12 milionů dolarů a na konci války dosáhla téměř 500 milionů dolarů, v důsledku čehož byla měna kvůli bující inflaci prakticky bezcenná.  To také názorně ilustruje nebezpečí, které s sebou nese tisk nadměrného množství papírových peněz. Důvodem, proč koloniální skripta dobře fungovala, bylo dosažení správné rovnováhy, což usnadnilo úspěšný obchod. Příliš mnoho peněz v systému by způsobilo prudkou inflaci a příliš málo peněz by vedlo k recesi. V důsledku masivního znehodnocení hodnoty měny ke konci americké revoluce byl Kontinentální kongres tak zoufalý z nedostatku peněz, že v zoufalství a v naději, že to "vyléčí" finanční problém, dovolil Robertu Morrisovi, svému finančnímu superintendantovi, založit soukromou centrální banku. Morris byl bohatý muž, který během revoluce ještě více zbohatl ob

Zaregistrujte se a čtěte dál,
získáte 8 dní předplatného
na zkoušku zdarma

Najděte svou cestu k transformaci s naší rozsáhlou nabídkou videí a článků, které rozšíří vaše obzory.

Další díly