InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Folk koncert kapel Spolektiv a Jistem

    sobota 11.5 19:00 - Na Ostrově, ul. Na Dubovci, Strakonice

  • Koncert kapely Parkán

    sobota 11.5 20:00 - Podskalí – Hospůdka Ostrov, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Junioři Motoru udrželi plzeňské střelce pod dekou, Maříka těší body víc než čisté konto

 Autor: Michael Kalinics

    Autor: Michael Kalinics

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Vyrovnaný duel juniorů Motoru s Plzní, v němž – s jedinou výjimkou - střelci pohořeli na brankářích, rozhodla třetí třetina, ve které dal budějovický Humeník vítězný gól a Kusak do opuštěné branky výhru zpečetil. V sezoně to Jihočeši mají s Plzní na zápasy 2:1 (5:0, 2:6, 2:0), platí, že pokaždé se zatím radoval domácí tým.

 

Ještě v 54. min. svítily na kostce nad ledem dvě nuly. Přitom šancí se rodilo dost. Jenže střelci v Budvar aréně neměli svůj den, navíc Mařík i Lokajíček chytali bez chyb. Ani pěkné akce gólem nekončily. „Tak vyhrajeme nějakou dorážkou, nedá se nic dělat," burcoval své hráče na střídačce domácí kouč Radim Skuhrovec. Jak se ukázalo, nebyl daleko od pravdy.

Ani plzeňskému supertalentu Benákovi, který udivoval na Hlinka Gretzky Cupu a v této sezoně nasbíral již šest startů za áčko, to nelepí tak jako v létě. V Českých Budějovicích ho zastínil gólman Motoru Matyáš Mařík, letní posila právě z Plzně. Proti svému bývalému klubu dostal plnou důvěru, odchytal se Škodou všechny tři duely a v těch domácích udržel čisté konto – parádní bilance! „Tři body jsou skvělé. Cítím se skvěle díky výhře, nula je jen třešnička na dortu," prohlásil pro JcTEĎ.cz Mařík, jenž prý duely s Plzní nijak zvlášť neprožívá. „I když se s kluky znám, a třeba Adam Benák, s nímž jsem hrál spoustu let, možná ví, jak na mne, tak si nemyslím, že by speciálně o mně v plzeňské šatně něco říkali," přemítal.

Jen některé ze šancí ve druhé třetině... V oslabení se Petrásek natlačil před Jiříčka, ale Lokajíček byl na místě. Na druhé straně Mařík ukradl jistý gól Matějkovi. V závaru se v jednu chvíli sjeli k brankovišti Motoru všichni hráči na ledě, Plzeň ale puk za čáru nedostala. Budějovický Kříž mohl udeřit z přečíslení. Zase nic. Plzni nepomohl ani luxus v podobě dlouhé přesilovky pět na tři, když na trestnou lavici usedli v krátkém sledu dokonce tři hráči Motoru. Dva kuriózně za stejný přestupek: kapitán týmu Březina napodobil Buzka a vyhodil puk ze hřiště. Plzeň v přesile utahovala smyčku, ale Jiříčkovu dělovku Mařík kryl. Když to nešlo na krásu, domácí Petrásek s Humeníkem silou zkoušeli dotlačit kotouč za Lokajíčka. Všechno marné.

Škoda se v koncovce trápí

Plzeň ve třetí části několikrát Motoru v obraně zatápěla. Dvakrát pálil z dobré pozice Benák. „Vyloženě se nesoustředím na to, kdo proti mně střílí. Samozřejmě Ben je velmi dobrý hráč. A nebezpečný, takže může dát gól vlastně ze všeho. Jednou, myslím, trefil tyčku, ale gól nedal," líčil Mařík, na kterého nevyzrál střelou v pádu ani další reprezentant Jiříček. Pešek zahrozil tečí a pak minul odkytý kout branky. Motor zlé chvíle přežil a v čase 53:41 udeřil jeho nejproduktivnější hráč Matyáš Humeník - 1:0! „Chyba byla, že jsme po buly neobsadili hráče, který měl komfort a hezky to trefil," popsal moment plzeňský trenér Petr Vojan.

Na power play vůbec nemuselo dojít, kdyby Petrásek dvě minuty před koncem v sólu proměnil blafák. V závěru si oba celky vzaly oddechový čas a Motor pečetil. Placek se neukvapil a ještě posunul puk Kusakovi, který trefil prázdnou klec. Jihočeši po návratu do extraligy útočí na čelo skupiny, zdobí je i skalp vedoucí Boleslavi, zatímco v Plzni pokračuje trápení. To kromě výsledku potvrdila i slova trenéra Petra Vojana: „Jsme v obrovské nepohodě v koncovce," konstatoval. „Dnes to bylo zase vidět. Nepomůžeme si ani přesilovkou pět na tři, dáme tyčku, břevno, netrefíme prázdnou bránu... V koncovce leží na našem týmu deka, pak jsme netrpěliví na puku a soupeř z toho má šance. Není to tak, že by nás někdo přehrával, v zápasech jsme lepší, ale body nemáme," posteskl si na jihu kouč Plzně.

V sobotu 14. října se Motor představí v Liberci, další domácí zápas odehraje 19. října proti Litvínovu.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace