Quantcast

SES jmenuje Adela Al-Saleha generálním ředitelem

| redakce | tisk

Lucemburský satelitní operátor SES (Astra) dnes oznámil, že Adel Al-Saleh bude od února 2024 generálním ředitelem společnosti.

Od ledna 2018 je Al-Saleh CEO společnosti T-Systems International GmbH, poskytovatele integrovaných IT služeb a dceřiné společnosti telekomunikační firmy Deutsche Telekom AG (DT) a po celou dobu působil jako člen představenstva společnosti DT. Během svého působení v T-Systems vedl Al-Saleh přechod od klasické informační technologie a outsorcingu k integrovanému poskytovateli IT služeb a digitálních řešení a zároveň řídil růstové iniciativy s cílem optimalizovat provoz, zlepšit efektivitu, zvýšit spokojenost zákazníků i maximalizovat ziskovost.

Al-Saleh je občanem Spojených států amerických a Spojeného království. Získal bakalářský titul v oboru elektrotechnika na Bostonské univerzitě a titul Master of Business Administration na Florida Atlantic University.

Prozatímní generální ředitel SES Ruy Pinto, který v letech 2019 až 2023 zastával funkci technologického ředitele SES, bude nadále vést SES do ledna 2024, poté Pinto zůstane členem výkonného týmu až do června 2024 a poté převezme roli strategického poradce generálního ředitele. Milton Torres, který dočasně vystřídal Pinta jako technický ředitel, bude v této funkci pokračovat i nadále.

zdroj: SES





Reklama




Vybrané články