Horažďovice oživily vodárenské objekty

blank

Vedení Horažďovic pojalo výmalbu vodárenských objektů netradičně. Fasády nově zdobí originální street art. Novinky obyvatelé najdou na kopci Loreta na budově vodojemu, který zpestřil vodopád a v parku Ostrov na budově čerpací stanice a úpravně vody, které zase zkrášlují zástupci ze světa rostlin a živočichů. Ohlasy veřejnosti jsou pozitivní.

„Již delší dobu jsme o opravě a zvelebení těchto šedých a v případě Ostrova ošklivě posprejovaných budov uvažovali. Pak se k nám dostala od společnosti Čevak prezentace street artu na vodohospodářských budovách a s tím i kontakt na Jakuba Šandu. Moc se nám uvedené street artové práce líbily. Jakuba Šandu a jeho kolegu jsme oslovili a společně doladili vizualizaci jednotlivých budov. A vznikla tato nádhera. Ohlasy jsou více než pozitivní,“ uvedla místostarostka Hana Kalná.

blank

Na umělecké graffiti vsadila i vodárenská společnost ČEVAK. Armaturní šachta na Pražském sídlišti ukazuje lidem tajemství podmořského světa. Objekt je pátý, který firma nechala zkrášlit. Další zdobí prostor na sídlišti Vltava nebo Máj. Netradiční fasády už má armaturní stanice nedaleko branišovského lesa na sídlišti Máj, na níž jsou ztvárněna lesní zvířata, čerpací stanici na sídlišti Vltava zase zdobí motiv čtyř ročních období. Z fasády armaturní stanice na Pražském sídlišti vytéká přímo do Vltavy voda ze soustavy potrubí a šoupat, která symbolizuje vodovodní síť v krajském městě.

blank

Scroll to Top