Zpráva pro Minervu 2. Olomoucké diváky čeká v sobotu premiéra autorského projektu od Krobota a Smékala

13. říjen 2023 14:16

Herec a režisér Miroslav Krobot a psycholog a scénárista Lubomír Smékal připravili novou divadelní inscenaci s názvem Zpráva pro Minervu 2.

Publiku ho představí v sobotu v Uměleckém centru Univerzity Palackého v Olomouci společně s dalšími členy nového uskupení nazvaného Divadelní spolek 23.

Ten vznikl jako platforma pro rozvoj autorského divadla v Olomouci a tvorbu originálních autorských titulů. Vychází přitom ze skutečného života skutečných lidí.

Miroslav Krobot režisérsky dolaďuje některé scény a přitom se i upřímně baví. První divadelní inscenace spolku má název Zpráva pro Minervu 2. „Minerva 2 je taková planeta, odkud pochází jeden člen souboru. Celé se to odehrává od jeho příchodu na planetu Zemi a potíže s tím spojené,“ popisuje Krobot.

Diváci se spolu s účinkujícími přenesou do hotelu, kde na ně čeká čtrnáct neobvyklých příběhů a setkání. Členové Divadelního spolku 23 prošli konkurzem. Z něho si pak Lubomír Smékal a Miroslav Krobot vybrali nadšené divadelníky – jak amatéry, ta i profesionální herce z celé České republiky, napříč věkovými kategoriemi.

Kompletní reportáž k chystané premiéře si poslechněte ve výše přiloženém audiu.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio