Arnold Schwarzenegger vzpomíná, jak během natáčení Barbara Conana trpěl jako zvíře

Arnold Schwarzenegger vzpomíná, jak během natáčení Barbara Conana trpěl jako zvíře
Barbar Conan | Universal Pictures
Schwarzeneggerovi bylo tehdy 33 let a cítil, že Barbar Conan může být jeho vstupenkou do první ligy. S takovou, hlavně, když se člověk chce prosadit, se rozhodl vložit do filmu maximální úsilí. To ovšem netušil, jaký bič si na sebe upletl. Režisér John Milius měl poněkud laxní přístup k bezpečnosti. A jakkoli akční hvězda později snímek označila jako dárek od boha, rozhodně ho nezískala zadarmo.
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger

Herec

Brzy bude na pultech nová Schwarzeneggerova kniha Be Useful: Seven Tools for Life, v níž vzpomíná i na natáčení Barbara Conana. A je na co vzpomínat. „Naučil jsem se jezdit na koni, velbloudech a na slonech. Naučil jsem se skákat z velkých skal, šplhat a houpat se na dlouhých lanech, padat z výšky. V podstatě jsem chodil do odborné školy pro začínající akční hrdiny. A k tomu všemu mě Milius nutil dělat různé příšerné věci. Plazil jsem se po skalách, záběr za záběrem, až mi tekla krev z předloktí. Utíkal jsem před divokými psy, kteří mě chytili a zatáhli do trnitého keře. Kousl jsem skutečného mrtvého supa a po každém záběru si vyplachoval ústa alkoholem. V jednom z prvních natáčecích dnů jsem si na zádech udělal tržnou ránu, která si vyžádala čtyřicet stehů,“ píše Schwarzenegger v knize.
Barbar Conan
Barbar Conan | Dino De Laurentiis Company
Když zase Conan v jedné scéně spadl do nitra atlantské hrobky, nešlo o kaskadéra ani o speciální efekt – Schwarzenegger skutečně padal ze schodů. Později si stěžoval, že mu teče krev, na což Milius suše odpověděl, že bolest je jen dočasná, ale film je navěky. Ostatně, kdykoli se Schwarzenegger při natáčení zranil a potřeboval stehy, teprve tehdy byl Milius se záběrem opravdu spokojený.
Poslední akční hrdina: Arnold Schwarzenegger zavzpomínal, jak jím propad filmu otřásl
Filmy9. 6. 2023
Poslední akční hrdina: Arnold Schwarzenegger zavzpomínal, jak jím propad filmu otřásl
Schwarzenegger si svou cestu k filmové slávě poctivě vydřel. A protože to nevzdal, mohl dát akčnímu žánru řadu nezapomenutelných kousků. Barbara Conana najdete v nabídce Disney+ s českými titulky. A podle našeho Kinobox žebříčku to není zdaleka jediná akční klasika, která tam stojí za pozornost.

Čtete nás rádi? Podpořte nás, prosím, v hlasování o Křišťálovou lupu. Děkujeme.