Sleduj nás

Druhý zápas s Keitou je pro Buchingera noční můra. Jako kdyby měl jít znovu s Conorem! prozradil Pavol Neruda

Druhý zápas s Keitou je pro Buchingera noční můra. Jako kdyby měl jít znovu s Conorem! prozradil Pavol NerudaFOTO: OKTAGON MMA

Na každého chlapa se najde chlap. Léty prověřená poučka platí očividně i v případě slovenské legendy Ivana Buchingera. Podle spolumajitele Oktagonu Pavola Nerudy je pro „Bukiho“ onou Nemesis Losene Keita.

Oktagon 47 měl jako hlavní předzápas souboj generací. Čechy reprezentoval Jakub Dohnal, který se v posledních zápasech ukázal ve skvělém světle. Na druhé straně klece však stál bývalý šampion Cage Warriors Ivan Buchinger, který po vyléčení vleklých zdravotních obtíží vyrazil na poslední titulovou jízdu.

„Buchinger odhalil, že trochu kecá, když tvrdí, že jej titul už vůbec nezajímá. Ta divize je teď docela zamotaná, ale Ivan je samozřejmě blízko. Uvidíme, jak se to tam celé povede poskládat,“ ohodnotil Neruda pozici jedné z největších osobností domácí scény pro sport.sk.


Sám „Buki“ byl se svým výkonem poměrně spokojený, a hlavně si extrémně užil nástup na domácí půdě a ovace zaplněné haly Ondreje Nepely.

„Byl to nepopsatelný pocit. Nástup jsem si brutálně užil a z té podpory mi stály chlupy po celém těle. V zápase jsem se cítil dobře. Sice se s Kubou známe, ale to nic neznamenalo. Byl to můj soupeř, takže jsme se šli vzájemně zabít,“ prohlásil bez sentimentu Buchinger na svém Instagramu.


Zápas s Dohnalem se odehrál v lehké váze, ale cesta k titulu je momentálně otevřenější v pérové divizi. Šampion Sanikidze se vzdal titulu, a tak se hledá vhodná dvojice, která si to rozdá o uvolněný opasek.

První jméno je prakticky jasné. Losene Keita má v Oktagonu velmi silnou pozici a o tento zápas si vyloženě řekl. Právě znovuzrozený „Buki“ by byl jako oponent ideální. Opačného názoru je ale spolumajitel Oktagonu Pavol Neruda, který nevěří, že by chtěl Buchinger s „Černým Panterem“ odvetu.

„Z „Bukiho“ reakce v kleci bylo vidět, že další zápas s Losene Keitou je pro něj trochu noční můra. Podle mě je to pro něj, jako kdyby měl jít znovu s Conorem. Všechno je otevřené, ale je možné, že do toho zápasu vůbec nebude chtít jít. Potom je tady varianta, že by šel s Rony Paradeiserem v lehké váze. Všechno je otevřené…“



Další články