UAE volají po globální shodě ohledně kontroly umělé inteligence AI

"Vlády musí přestat s pokusy kontrolovat AI jako celek a soustředit se místo toho na regulaci případů použití," říká ministr UAE (Spojených arabských emirátů) pro AI.

Ministr UAE pro AI ve středu naléhal na země, aby dospěly ke společnému postoji ohledně kontroly AI dříve, než tomu bylo u Pařížské dohody, kde trvalo roky, než byla formulována a vstoupila v platnost.

Tato tisková zpráva obsahuje multimediální prvky. Celou zprávu najdete zde: https://www.businesswire.com/news/home/20231013004103/cs/

Jeho excelence Omar Al Olama, státní ministr UAE pro umělou inteligenci, digitální ekonomiku a aplikaci práce na dálku, řekl na shromáždění o generativní AI v Dubaji, že země potřebují čerstvý přístup ke kontrole AI.

"Myslím, že současná globální diskuse o kontrole AI selhává v roli spouštěče. Místo pokusů kontrolovat technologii můžeme kontrolovat případy použití," řekl.

Během shromáždění - kterého se zúčastnilo více než 2000 návštěvníků pocházejících z velkých technologických a poradenských společností jako Microsoft, Deloitte, PwC, IBM -založil dubajský fond pro budoucnost Dubai Future Foundation (DFF) alianci generativní AI Dubai Generative AI Alliance, novou alianci technologických společností, aby státu Dubai pomohla zrychlit osvojení rozvíjejících se technologií a vybudovat jednu se světově nejpokročilejších a vůči technologii efektivně otevřených vlád.

Khalfan Belhoul, generální ředitel DFF, vyzval společnosti a inovátory, aby se připojili k alianci, která se zaměří na vývoj pilotních projektů inovativních technologií využitím účinku AI, virtuálního světa metaversum a konceptu nové generace decentralizované sítě Web3.

Dubajská vláda také spustila projekt ‘Dubai AI’, projekt digitálního městského správce, poradce a pomocníka, který je poháněn generativní AI. Digitální platforma pro celé město nabídne pro rezidenty a návštěvníky komplexní informace a služby pokrývající zdraví, obchod a vzdělávání. Přemění to vládní služby, zaznělo na shromáždění.

Shromáždění si také vyslechlo, jak může globální bankovní sektor získat z boomu v generativní AI až 400 miliard USD.

Před globální platformou vystoupili odborníci z mezinárodních technologických korporací a poradenských společností. Zástupce PwC řekl, že s generativní AI pravděpodobně schopnou provádět každodenní úkoly jako rezervace letů a autonomní generování zpráv, je automatizace pracoviště ve velkém rozsahu nevyhnutelná během příštích 18 - 20 měsíců.

Vedoucí odborník na digitalizaci společnosti Deloitte řekl, že jaderná fúze, boj proti klimatické změně a jejím dopadům a objevy léků jsou některé z hlavních oblastí těžících z generativní AI, přičemž průmyslový a farmaceutický sektor jsou mezi těmi, jež se nejrychleji přizpůsobují rozvíjejícím se technologiím.

Adel Al Redha, generální ředitel aerolinií Emirates řekl, že do listopadu jeho společnost umožní posádkám letadel využít účinek [generativní AI] prostřednictvím provádění tréninků na komplexních modelech.

Zdroj: AETOSWire

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Zdrojovou verzi najdete na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20231013004103/cs/

Kontakt:

Sara Al Qarout

salqarout@apcoworldwide.com

Source: Dubai Future Foundation

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova SAE-komunikace-počítače-AI-Dubai Future Foundation

Oblast
Blízký východ (bv)

Kategorie
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.