Na MATYLDĚ SE BUDE NOVĚ KEMPOVAT

0
345

Město Most má v plánu vylepšit a zatraktivnit kempování na Matyldě ve stávajícím tábořišti. „Máme v plánu vybudovat zde několik stání ve dvou protilehlých řadách. Tato stání budou napojená na stávající stanové městečko. V rámci projektu se počítá s možností chemického WC, elektrickým i vodovodním připojením apod.,“ vyjmenovala radní Jana Falterová Zudová.

Vybudované zpevněné plochy pro parkování budou také dostatečně oddělené, aby vznikl prostor pro soukromí i zastínění. „Z Ústeckého kraje jsme obdrželi dotační prostředky ve výši 45 procent z celkových nákladů projektu, které jsou vyčísleny na bezmála 4, 5 milionu korun,“ upřesnila ještě Jana Zudová. Ceník ubytování by se měl pohybovat přibližně v obdobných relacích jako ten stávající s tím, že za větší komfort si lidé o něco připlatí. „Technické služby mají ceník za táboření a kempování pro stávající podmínky a od toho se budou odrážet i ceny za nová místa. Vzhledem k tomu, že půjde o atraktivnější místa, budou také dražší,“ připustil primátor Marek Hrvol.

Do nového kempu se rozhodlo město investovat na základě zvyšující se poptávky po této aktivitě. „Zvyšující se zájem jsme zaznamenali už během covidu a poptávka je stále velká, tak jsme se rozhodli na ni reagovat,“ zdůvodnila Jana Falterová, proč se město do projektu pouští.

Kempovat na nových plochách by se mělo začít napřesrok.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!