BK MLADA BOLESLAV
15. 10. 2023 | Tomáš Taybner

Bruslaři ztratili zápas s Plzní ve třetí třetině

11., neděle 15. 10. 2023
Ml. Boleslav - Plzeň MBL - PLZ
M l. B o l. – Bruslařům v zápase proti Plzni vyšly starty do úvodních dvou třetin, oba jim přinesly góly, Matti Järvinen v čase 26:48 zvyšoval už na 3:0. Hosté pak ze slibného náskoku Bruslařů postupně ukrajovali a v 52. minutě srovnával Holešinský. Tvrdou ranou pro psychiku domácích pak byla 58. minuta, ve které Zámorský definitivně rozhodl o plzeňském vítězství.
Ml. Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Štibingr, Jánošík (A), Osburn, Bernad, Pláněk, Čech – Aaltonen, Järvinen, Gardoň – Skalický, Suchý, Lantoši – Malát, Roman, Šmerha – Dvořáček, Závora, Stránský (C)
Plzeň: Pavlát – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Dujsík, Malák, Piskáček (A), Jiříček – Holešinský, Mertl, Söderlund – Indrák, Lev (A), Matýs – Schleiss (C), Jansa, Rekonen – Hrabík, Straka, Šiler
Branky a nahrávky: 3. Suchý (Osburn, Roman), 24. Štibingr (Suchý, Lantoši), 27. Järvinen (Skalický, Pyrochta) – 34. Söderlund (Zámorský, Holešinský), 48. Rekonen (Zámorský, Kvasnička), 52. Holešinský (Matýs, Piskáček), 58. Zámorský . Rozhodčí: Hribik, Pilný – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 771. Střely na branku: 30:25. Zblokované střely: 13:14. Hity: 6:4. Vhazování: 29:33. Průběh utkání: 3:0, 3:4.

Fotogalerie

Komentář

Bruslaři byli hned od prvního střídání velmi aktivní směrem dopředu a zahajovací lajna si hned vykoledovala faul Zámorského. Nabídnutou přesilovku pak v čase 2:15 využil ex-plzeňský Filip Suchý, který se skvěle zorientoval v předbrankovém prostoru a uklidil do sítě vyražený pokus Osburna, domácí tak brzy vedli 1:0. Ve zbytku úvodního dějství nebylo k vidění příliš hokejové krásy ani střeleckých příležitostí, vždyť po první části byl poměr střel 8:5 ve prospěch Mladé Boleslavi.

V podobném duchu se pokračovalo i ve druhé části a Bruslařům znovu vyšel start. Po krátkém tlaku Lantoši vybojoval puk u hrazení a Suchý jej z mezikruží předložil na hůl Jana Štibingra. Domácí bek se podíval, připravil si střelu a jeho první soutěžní gól v zelenobílém dresu byl na světě. Hůř mohlo být pro Škodovku hned záhy poté, co podruhé v zápase fauloval Zámorský, tentokrát však za svou nedisciplinovanost potrestán nebyl.

Krátce před návratem plzeňského obránce přibyl na trestné lavici ještě jeho kolega Piskáček, jenž už plné dvě minuty nevydržel. První přesilovková pětka domácích rozjela před Pavlátem kolotoč přihrávek z prvního doteku, který znamenal třetí gól do sítě Západočechů. Pyrochta z modré stříleným pasem našel Skalického u levé tyčky a ten okamžitě z jedničky oslovil Mattiho Järvinena - 3:0.

Také hosté si potom vyzkoušeli dvě přesilovky, také oni se prosadili až při svém druhém pokusu. Ještě před tím ale Růžička dokázal zastavit ostrý laser z hole Zámorského, který u modré čáry vůbec nic nevymýšlel a okamžitě pálil. Gólově se ale prosadil až Tim Söderlund, švédský forvard z pozice nad levým kruhem zamířil přímo do bližší šibenici a trefil se přesně. Odpovědět mohl Lantoši, který po nabídce Skalického zakončoval přečíslení dvou proti jednomu, Pavlát se ale rychle přesunul a navýšení stavu nepovolil.

Ve třetí části pak byl k vidění svižný hokej z obou stran, brankáři na obou stranách museli být v permanenci. Západočeši se potom zničehonic chytli. Aleksi Rekonen před brankou tečoval nenápadné nahození Zámorského a v čase 47:16 tak bylo zaděláno na drama. Po nevyužité přesilovce pak domácí publikum znovu vyvedl z míry Adrián Holešinský. Slovenský útočník využil rozhození Růžičky a celé mladoboleslavské obrany poté, co prvotní pokus Matýse zablokoval Pláněk - 3:3.

Definitivní tečkou za nepovedeným třetím dějstvím byla 58. minuta, kdy si Bruslaři dopili svůj kalich hořkosti až do dna. Bekhendové nahození Petra Zámorského z modré čáry přímo před Růžičkou poskočilo, možná změnilo směr o boleslavského hráče a skončilo v síti - 3:4. Z této rány už se domácí hráči nevzpamatovali a před vlastními fanoušky prohráli.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous: Nenabízeli jsme v průběhu zápasu soupeři moc šancí a dali jsme tři góly. Drželi jsme to vedení a byť jsme inkasovali při soupeřově přesilovce, tak jsme stále měli ten zápas pod kontrolou a ve třetí třetině jsme se, pro mě z nepochopitelných důvodů, začali bát o výsledek. Samozřejmě jsme to hráčům před třetí třetinou zdůrazňovali, chtěli nadále hrát svoji hru a být aktivní v obraně bez kotouče, silní na něm. Místo toho jsme začali zbytečně zmatkovat a soupeři jsme ty góly vysloveně nabídli. Už je to poněkolikáté, co tímto způsobem ztrácíme dobře rozehraný zápas. Jak říkám, pro mě je to zatím z nevysvětlitelných důvodů. Nevím, jestli je tam nějaký strach nebo respekt z toho, že bychom mohli konečně vyhrát.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.