Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Prokopová potvrdila na domácím šampionátu svou dominanci a věří si i směrem k MS

Viktorie Prokopová potvrdila na mistrovství republiky ve sportovním aerobiku svou pozici největší favoritky blížícího se světového šampionátu. Mistryní republiky se ale stala i její předchůdkyně na českém a světovém trůnu, Adéla Citová.

Prokopová získala nejlepší hodnocení od všech sedmi rozhodčích a její série neporazitelnosti tak trvá od vstupu do seniorské kategorie v loňském roce. Na mistrovství světa za dva týdny v Gentu ji bude chtít prodloužit o obhajobu světového zlata.

"Do přípravy na mistrovství světa jsme dali sto procent. Doufám, že všechno klapne," uvedla sebevědomě Prokopová.

Mezi vítěze se ale zapsala také její předchůdkyně, dvojnásobná mistryně světa žen Adéla Citová. Ta letos úspěšně zkouší už čtvrtou disciplínu, tentokrát dua. A s Tomášem Absolonem se i v ní dočkala – po ženách, triích a kategorii aerobik performance – českého titulu.

V nejprestižnější kategorii dospělých žen získala republikový titul podruhé v řadě letošní mistryně Evropy a loňská mistryně světa Viktorie Prokopová z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové. Předvedla jedinečnou choreografii a právem si tak vysloužila dlouhý aplaus publika v kladenské sportovní hale, kde se šampionát 14.–15. října konal.

V Belgii se na světovém šampionátu bude bojovat od 26. do 28. října. "Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz na něj vysílá reprezentaci o 348 členech a věříme, že opět přivezeme velké množství medailí. Mistrovství světa bude stále ještě poznamenáno neúčastí ruských týmů, které pro nás bývají největší konkurencí v kategorii fitness týmů, ale moc se těšíme zejména na skvělé závodníky z Austrálie a Belgie, kteří spolu s námi patří mezi špičku v tomto sportu," uvedla prezidentka FISAF.cz Jana Havrdová.

Aerobik a skoky na trampolíně na ČT sport

Záznam republikového šampionátu v aerobiku, ale také jubilejního padesátého ročníku Mezinárodního závodu přátelství ve skocích na trampolíně, které ovládli po skvělých výkonech Mykola Prostorov z Ukrajiny a Michaela Juříčková, sledujte ve čtvrtek od 14:05 na ČT sport.

Zdroj
ČT sport, FISAF.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články