Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bouzková i Siniaková vstoupily do turnaje v Nan-čchangu znamenitě

Marie Bouzková v prvním kole v Nan-čchangu potvrdila roli turnajové trojky a Kathinku Von Deichmannovou z Lichtenštejnska porazila dvakrát 6:1. Její další soupeřkou v Číně bude Ruska Amina Anšbaová. Dařilo se i Kateřině Siniakové, která teprve šestnáctiletou čínskou tenistku Wang Jü-chan porazila v prvním kole 6:3 a 6:3.

Marie Bouzková
zdroj: Reuters

Pětadvacetiletá Bouzková nedala hráčce ze čtvrté stovky světového žebříčku šanci. Soupeřce nabídla jen tři brejkboly, z nichž dva odvrátila. Sama Von Deichmannové sebrala servis šestkrát.

Jasnou favoritkou bude Bouzková, aktuálně 29. tenistka pořadí WTA, i ve druhém kole. Čtyřiadvacetiletá Anšbaová, která v prvním kole vyřadila 2:6, 7:6 a 6:4 krajanku Elinu Avanesjanovou, totiž figuruje až na 424. místě žebříčku.

Bouzková je po dnešku navíc nejvýše postavenou hráčkou zbývající v pavouku. První kolo totiž nezvládla turnajová jednička Beatriz Haddadová Maiaová z Brazílie ani druhá nasazená Magda Linetteová z Polska.

Světová deblová trojka Siniaková v neděli bojovala o titul v Hongkongu se zraněním, ale dnes soupeřce, jež debutovala na elitním okruhu, nedala šanci. O postup do čtvrtfinále si zahraje proti Francouzce ruského původu Varvaře Grachevové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články