V roce 2023 nedal nikdo více gólů než Ronaldo. V Saúdské Arábii střelcům vévodí, v kvalifikaci je těsně za Lukakem

V roce 2023 nedal nikdo více gólů než Ronaldo. V Saúdské Arábii střelcům vévodí, v kvalifikaci je těsně za Lukakem

Světový rekordman v počtu nastřílených branek Cristiano Ronaldo (38) je mimořádně rozjetý a v kalendářním roce 2023 by mohl opět po několika sezonách atakovat hranici padesáti tref, což se mu naposledy povedlo v jeho dvaatřiceti letech.

Poslední mezinárodní vložka mu vyšla náramně - dvakrát skóroval jak proti Slovensku, tak proti Bosně a Hercegovině a díky devíti nastříleným brankám v sedmi zápasech se přiblížil nejlepšímu střelci celé kvalifikace, jímž je autor deseti gólů Romelu Lukaku z Belgie.

V letošním roce už se navíc nestárnoucí CR7 střelecky prosadil hned čtyřicetkrát, což se nikomu jinému za onen časový úsek dosud nepodařilo.

Od 31. července absolvoval na klubové i reprezentační úrovni 20 soutěžních duelů a na své konto si připsal 21 přesných zásahů, což je jasná odpověď všem kritikům, že se s ním stále musí počítat.

Góly CR7 po třicítce:

30 - 58
31 - 54
32 - 53
33 - 49
34 - 45
35 - 40
36 - 41
37 - 17
38 - 40

Druhá polovina roku mu tedy zatím vychází nad očekávání dobře a to ho ještě do konce kalendářního období čeká spousta zápasů, v nichž by mohl svou bilanci dál vylepšovat.

Na reprezentační úrovni to budou dva duely a Lichtenštejnskem a Islandem a v rámci nabitého programu Al Nassru půjde o 15 utkání.

Pakliže zůstane zdravý, nějaký ten zápis do střelecké listiny ho nepochybně čeká. Tím spíš, že se může v Saudi Pro League aktuálně spolehnout na servis krajana Otávia, Chorvata Brozoviče či Senegalce Maného.

Střelecká tabulka v Saudi Pro League:

10 - Cristiano Ronaldo (Nassr)
7 - M. Dembélé (Ittifaq)
6 - Salem Al Dawsari (Hilal)
6 - M. Batna (Fateh)
6 - A. Mitrovič (Hilal)
6 - Malcom (Hilal)

Střelecká tabulka evropské kvalifikace:

10 - R. Lukaku (Belgie)
9 - Cristiano Ronaldo (Portugalsko)
6 - Z. Amdouni (Švýcarsko)
6 - E. Haaland (Norsko)
6 - K. Mbappé (Francie
6 - S. McTominay (Skotsko)
6 - R. Højlund (Dánsko)

Já na bráchu, brácha na mě. Real poslal skauty na Bellinghamova (zatím) druholigového sourozence