Dnes Pondělí - jasno 23°C
Zítra Úterý - jasno 23°C
Pondělí 13. 5. 2024
Svátek má Servác
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Hřiště v Centrálním parku Prahy 11 se dočkalo opravy
Hřiště s novým povrchem. Foto: YouTube / P11 / TV Praha

Hřiště v Centrálním parku Prahy 11 se dočkalo opravy

Radnice Prahy 11 dokončila opravu hřiště, které se nachází v Centrálním parku nedaleko metra Opatov. Městská část o tom informovala na sociálních sítích.

„Na sportovním hřišti v Centrálním parku, které je spravované Prahou 11, před aktuálně byla dokončena výměna povrchu sportovního hřiště, protože původní akrylátový povrch byl rozpraskaný a už byl nevhodný k užívání," řekla místostarostka městské části Ivana Hovorková (Hnutí pro Prahu 11) pro TV Praha. Na hřišti je nově umělá tráva. 

Oprava sportoviště přišla radnici na necelých 500 tisíc korun. Výměna povrchu pak v Praze 11 čeká ještě sportovní hřiště v Hrabákově a Jažlovické ulici. Jejich revitalizace by měla být hotová do poloviny letošního listopadu. 

Praha 11 spravuje na svém území celkem 17 multifunkčních sportovišť s umělými povrchy, jejichž životnost se pohybuje kolem deseti let. „Hřiště průběžně kontrolují referenti Odboru životního prostředí a jednou ročně se koná odborná prohlídka, kde je posouzeno, co je potřeba už nutně z důvodu opotřebení i bezpečnosti," dodala místostarostka Hovorková.


Autor: red

Festival Open House Praha 2024 otevře budovy i v Praze 4

Dnes v 05:57

Desátý ročník festivalu otevřených budov Open House Praha letos proběhne v termínu od 13. do 19. května V týdnu od 13. května bude připraven bohatý doprovodný program, o víkendu 18. a 19. května zpřístupní festival zdarma 115 budov na celém území hlavního města.

Open House Praha 2024: Praha 2 otevře osmnáct budov

Dnes ve 04:49

Dům zemědělské osvěty, Hasičský dům, Vila Na Libušince nebo Hlavův ústav – to je jen malá část toho, co vás čeká na Dvojce v rámci jubilejního 10. ročníku festivalu městské architektury Open House Praha 2024.

Vycházka s průvodcem: Krása a příroda Záběhlic

Včera v 19:46

Jdu, chodím, jedu, běžím. Radnice Prahy 10 zve veřejnost k prozkoumání městské části. V úterý 14. května od 17 hodin můžete objevit Záběhlice, jejich přírodu a zajímavosti.

Praha 6 zve na procházku: Zahradou břevnovského kláštera k Větrníku

Včera v 19:06

Na procházce obnovenou zahradou břevnovského kláštera si připomenete historii, osobnosti i události spojené s klášterem. Břevnovský klášter je nejstarším benediktinským klášterem u nás a vždy měl a dnes opět má výjimečné postavení.

Den fascinace rostlinami

Včera v 17:47

Víte, jaký hluk umí vydávat rostliny? Jak vypadá největší semínko? Co všechno se dá vyčíst z letokruhů, jak vypadá rostlinná fosílie nebo které přírodní látky působí blahodárně na naše zdraví?

Uskuteční se zápis do mateřské školy Pipan

Včera ve 14:29

Volná místa jsou v bilingvální mateřské škole PIPAN, která poskytuje stálé služby klinického logopeda, přípravu dítěte se sluchovým postižením a narušenou komunikační schopností na integraci, individuální práci s dětmi, podporu a pomoc při volbě nejpřínosnějšího komunikačního přístupu pro dítě a...

Praha 15 má na webu průvodce hostivařskými a hornoměcholupskými ulicemi

Včera ve 13:24

Na svých oficiálních webových stránkách připravila Praha 15 průvodce hostivařskými a hornoměcholupskými ulicemi.

Praha 2 hledá zájemce o práci v okrskové volební komisi

Včera v 10:21

Ve dnech 7. a 8. června proběhnou volby do Evropského parlamentu. Pokud si chcete vyzkoušet práci při organizaci voleb a při sčítání hlasů, kontaktujte radnici na e-mailu lucia.kirova@praha2.cz.

Den botanických zahrad

Včera v 10:13

Botanic Gardens Day se slaví na den biodiverzity 22. května v Austrálii a na Novém Zélandu. Letos se k jeho oslavě přidají i zahrady i u nás.

Sklizeň 2024. Letošní úroda umění na Gymnáziu Jana Patočky

Včera v 07:57

Jak na gymnáziu probíhá výtvarka? Přijďte si prohlédnout zlomek toho, co bylo v tomto školním roce vytvořeno, od 13. do 30. června se bude konat výstava v Galerii ve věži Novoměstské radnice v Praze 2.

Radnice nabízí práci na úřadě, ve školách a školkách

Včera v 07:16

Jak samotný Úřad MČ Praha 4, tak i městskou částí zřizované školy a školky, nabízejí řadu pracovních pozic.

Outdoor fitness a Nordic walking v Praze 4

11. května 2024 v 09:31

Pravidelné sportovní dny pro malé i velké se opět vrací na čtvrtou městskou část, a to hned na dvou místech a ve dvou termínech. V Parku Na Pankráci to budou pondělní odpolední Outdoor Fitness pro malé i velké děti a v Krčském lese pak odpolední středeční Nordic walking pro děti i dospělé. Obě...

Putování Prahou 2

11. května 2024 ve 02:09

Vydejte se po stopách hudebních velikánů, poznejte místa spojená se slavnými jmény a připomeňte si zajímavosti ze života skladatelů, jejichž díla jsou již po desetiletí s úctou prováděna na koncertních pódiích doma i v zahraničí.

Další články
Nahoru