Dnes Úterý - jasno 11°C
Zítra Středa - jasno 13°C
Úterý 14. 5. 2024
Svátek má Bonifác
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Lifestyle / Zdraví

Nová neurorehabilitace na Zbraslavi

Na pražské Zbraslavi se od října rozšířila nabídka zdravotní péče pro děti. V budově Charlotty Masarykové otevřelo svoji novou pobočku soukromé neurorehabilitační zařízení Sarema. 

„Od října přijímáme do terapií dětské pacienty s DMO, vývojově opožděné či s traumatickým poraněním mozku. Dále děti s poruchou autistického spektra (PAS) a děti s neurovývojovými poruchami, jako jsou např. ADHD, ADD, specifické poruchy učení a chování nebo narušené komunikační schopnosti,“ říká vedoucí fyzioterapeutka Sarema Irena Liscová.  

Zařízení bude poskytovat ambulantní i intenzivní terapeutické programy propojující fyzioterapii a speciální pedagogiku. „Vnímáme důležitost propojení těchto dvou oborů, jelikož řada diagnóz, se kterými se setkáváme u našich klientů, vyžaduje komplexní multioborový přístup,” dodává Irena Liscová, která je jak fyzioterapeutkou, tak speciální pedagožkou.

Nové neurorehabilitační pracoviště najdete na pražské Zbraslavi, v ulici U Včely 176 v budově dětského domova Charlotty Masarykové a Centra služeb pro rodinu a dítě, což jsou příspěvkové organizace Hl. města Prahy.  „Jsem ráda, že jsme navázali spolupráci s organizací Sarema, která pomáhá dětem se speciálními potřebami. Tyto děti jsou z velké části našimi klienty a vím, jak je pro ně důležitá kvalitní a dostupná terapeutická péče,“ řekla při slavnostním zahájení provozu ředitelka domova Radka Soukupová.

Mezi poskytované služby patří například Baby terapie. Ta je určena pro miminka s opožděným psychomotorickým vývojem, dále terapie KISS syndromu nebo program neuro-vývojové stimulaci, který řeší příčinu mnoha problémů chování či učení v důsledku přetrvávajících primitivních reflexů. Více informací na sarema.cz.  


Autor: TZ, red

Festival Za Prahu udržitelnou a sousedskou zkoumá město zdola

Dnes v 11:27

Arnika, Paměť města, Jezevky, Roleta 39 a další iniciativy, zabývající se městskými tématy, pořádají již čtvrtý ročník festivalu Za Prahu udržitelnou a sousedskou. Proběhne od pátku 17. května do neděle 19. května v Kasárnách Karlín. Název festivalu navazuje na výzvu, kterou v roce 2020 podepsalo...

Albertovský den

Včera v 09:24

Odpoledne plné zábavy a zážitků vás čeká ve středu 15. května na Palackého náměstí na Praze 2. Albertovský den je příležitostí vyzkoušet si na vlastní kůži speciální vybavení, které umožňuje lidem po získaném poškození mozku fungovat v praktickém denním životě a věnovat se...

Diskuze s Vojtěchem Voseckým v Green Apéro

12. května 2024 v 08:31

Spletitými cestami cirkulární ekonomiky vás ve středu 15. května provede Vojtěch Vosecký, přední evropský odborník na oběhové hospodářství.

Acorus pomáhá obětem a svědkům domácího násilí

11. května 2024 v 19:26

Poradenské a terapeutické centrum Acorus zajišťuje podporu klientům, kteří zažili, zažívají anebo jsou svědky domácího násilí ve své primární rodině.

Květinový den ve SVČ Jednička

10. května 2024 v 08:51

Do Českých dnů proti rakovině, každoročně pořádané Ligou proti rakovině Praha, se do veřejné sbírky na podporu prevence rakoviny prsu od loňského roku zapojuje i SVČ1.

Zacvičte si doma nebo v kanceláři s innogy

9. května 2024 v 09:34

Také prosedíte téměř celý den za počítačem a bolí vás záda nebo za krkem? Tak až si půjdete příště udělat kávu do kuchyňky, nekoukejte do mobilu a protáhněte se.

Další články
Nahoru