Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Nejlepší český box uvidí Ostrava. Pěsti si nenechá ujít ani představitel Vildy Jakše

Po dlouhých šesti letech uvidí Ostrava nejlepší české boxery a boxerky. O pásy mistrů republiky se bude bojovat od čtvrtka do soboty. "Jsme rádi, že můžeme předvést ten nejlepší český box místnímu publiku," hlásí viceprezident České boxerské asociace Dalibor Mouka.

Box
zdroj: ČT sport

"Ostrava má nejen box ráda, ale má i nejlepší boxery," vysvětluje Mouka v rozhovoru pro ČT sport, proč padla volba s mistrovstvím České republiky v olympijském boxu právě na slezskou metropoli.

Je předpoklad, že by se v Ostravě mohla takto velká boxerská akce konat častěji? Podle Mouky bezesporu ano.

"Je to organizační věc. Měli jsme tu covid, pravidelně se střídají v pořádání Čechy a Morava. Teď jsme vybrali Ostravu, předtím byla Praha," vysvětluje člen vedení České boxerské asociace.

Vedle akce samotné bude probíhat i výstava obrazů jedné z legend tohoto olympijského sportu, Rostislava Osičky.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Boxerská akce Pěsti v Ostravě

Vernisáží a finálovým večerem bude provázet Marek Vašut, tedy hlavní představitel Vildy Jakše z filmu Jaroslava Soukupa Pěsti ve tmě.

"Box trochu v marketingu zaspal, utekly mu MMA, což si box nezaslouží Sportovci v MMA jsou sportovaní, box je součástí, i když celkový koncept je jiný. Jak říká Rosťa Osička, klec není sport. Box je tradiční olympijský sport, který má co ukázat a co říct. Kvalitativně ty špičkové boxerské zápasy jsou zajímavější a lepší," dodává Mouka.

"Bylo to trochu náročné, ale finišujeme, jsme připraveni, těšíme se. Budeme se snažit, aby ten turnaj zanechal ve všech dobrý pocit," tvrdí trenér Dalibor Fröhlich.

Představí se hned jednadvacet váhových kategorií, z toho jedenáct kategorií mužů, deset žen.

"Za Boxing Club Ostrava bude startovat pět boxerů, mezi nimi Patrik Štefan, Martin Prázdný, Erik Suchý. Mohli bychom aspirovat na finále. Naše Natálie Poledníiková s Lucií Sedláčkovou, to by mohl být velmi atraktivní zápas," dodává Fröhlich.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články